Barel heerst in Leussinkbad Triathlon Laren

LAREN – De nieuw leven ingeblazen triathlon van het Gelderse Laren, in en rond het Leussinkbad, is gisteren gewonnen door Rob Barel. Hij maakte er een start-tot-finish overwinning van. Achter hem bleef het ruim vier minuten stil aan de finish totdat de nummer twee, Paul Vinkenvleugel, zich aandiende. René Bosch pakte de derde plaats. Bij de vrouwen ging de winst naar de enige deelneemster, Wendy Groener.

Op de achtste triathlon ging de winst naar Rob Woestenek en Dianne Hoekman.

De Triathlon in Laren stond na een afwezigheid van ruim tien jaar weer terug op de kalender. De wedstrijd heeft een rijke historie gekend; medio jaren tachtig en begin jaren negentig was de wedstrijd het bolwerk van de triathlon in Oost Nederland. Drie jaar geleden besloot men de wedstrijd terug te brengen. Dit jaar werd een kwart-triathlon aan de wedstrijdseries toegevoegd.

Bronnen:
Leussinkbad Triathlon Laren