Andries Koers en Rina Zijgers gekroond als TTT-kampioenen

WIERDEN – Andries Koers won zaterdag zoals verwacht het overall klassement van de Twentse Triathlon Tour. Bij de dames ging de strijd tussen Rina Zijgers en Janine Swaak, die door Zijgers met de dagwinst werd beslecht.

De overwinning in de Tour kon Koers zaterdag eigenlijk niet meer ontgaan. Tijdens de finale achtste triathlon in Wierden kon hij echter niet voorkomen dat Jan Manenschijn en Rob Steegink het daggoud en -zilver opeisten. Beide Holtenaren deden echter niet mee voor het tourklassement. Koers bleef concurrent-tourdeelnemers Bart van der Wal, Martijn Keijsers en Arnoud van Garderen wel voor. De drie misten met een iets mindere zwemtijd en wissel net de aansluiting met de kopgroep van Koers, Manenschijn en Steegink.

Tijdens het lopen had Jan Manenschijn weinig moeite om de dagwinst veilig te stellen. Uit de tweede groep legde van der Wal het snelst de vier ronden rond recreatieplas ’t Lageveld af. In het klassement werd hij hiermee tweede, zonder in de tour een dagpodium gepakt te hebben. Peter van Grootheest, met zwemmen nog voorin maar door problemen tijdens de 1e wissel in een 3e fietsgroep beland, vergaarde nog net genoeg punten om 3e te worden in het klassement op slechts 1 punt gevolgd door Arnoud van Garderen uit Leusden.

Bij de dames was de strijd om de klassementsoverwinning op papier een stuk spannender. Zijgers en Swaak stonden na drie dagen gedeeld aan kop. Zijgers, met afstand de beste zwemster en loopster in het damesveld, won de afsluitende triathlon echter afgetekend. Tijdens het fietsen werd de Wageningse nog gepasseerd door Anouk Koelen, maar bij het lopen wisselde de rollen weer. Ook Janine Swaak passeerde Koelen nog waarnee het dagpodium gelijk was aan de touruitslag, goud voor Zijgers, zilver voor Swaak en brons voor Koelen.

UITSLAGEN 
TTT-TRIATHLON WIERDEN

MANNEN ------------------------
 1 Jan Manenschijn  1.03.30
 2 Rob Steegink    1.04.40
 3 Andries Koers   1.05.50
 4 Bart van der Wal  1.06.19
 5 Martijn Keijsers  1.06.23

VROUWEN -----------------------
 1 Rina Zijgers    1.14.15
 2 Janine Swaak    1.15.44
 3 Anouk Koelen    1.16.04
 4 Hanneke Bodewes  1.20.38
 5 Marleen Stroomer  1.23.41

Bronnen:
Bart van der Wal
Triathlon Wierden
Twentse Triathlon Tour