Eric van der Linden boekt nieuwe zege

AARSCHOT (BEL) – Het missen van kwalificatie voor de Olympische Spelen heeft geen negatieve uitwerking gehad op de prestaties van Eric van der Linden, integendeel. Al meteen een week na het tegenvallende WK op Madeira (51e) won hij overtuigend het open Belgisch kampioenschap triathlon. Maar vooral de laatste weken lijkt er geen kruit gewassen tegen de ‘Adelaar uit Schagen’. In vijf weken tijd won hij gerepecteerde wedstrijden in Stein, Schliersee, Holten, Nieuwe Niedorp en Kijkduin. Afgelopen zondag kon hij Aarschot aan dat rijtje toevoegen. Van der Linden deed over de 1/3e triathlon 2.50.30 uur en was daarmee bijna vijf minuten sneller dan de nummer drie van het WK lange afstand de Belg Vanhoenacker. Rob Barel – toch hij weer – completeerde het podium van deze Paalse Plastriathlon over ouderwetse afstanden.

Bij de vrouwen was Yvonne van Vlerken helemaal hersteld van haar sleutelbeenbreuk dit voorjaar na een val. De Zuidhollandse won en liet twee landgenotes – Golsteyn en Zeekant – achter zich.

Geen Belgische successen dus in eigen land, maar wel over de grenzen. Na de Europese titel van Gerrit Schellens zaterdag won Kathleen Smet zondag de wereldbekerwedstrijd in het Canadese Corner Brook. Het was voor het eerst sinds 1997 (Mieke Suys in Embrun) dat een Belgische een World CUp wedstrijd wist te winnen.
.

UITSLAGEN 
TRIATHLON AARSCHOT (B)

MANNEN ---------------------------
 1 Eric van der Linden   2.50.30
 2 Marino Vanhoenacker BEL 2.54.56
 3 Rob Barel        2.57.41
 4 Jim Thijs      BEL 2.59.38
 5 Paul ten Brink     2.59.54
 6 Thierry Claes    BEL 2.59.57
 9 Dave Rost        3.02.29
10 Richard de Groot    3.03.47

VROUWEN --------------------------
 1 Yvonne van Vlerken   3.22.22
 2 Maud Golsteyn      3.26.29
 3 Marijke Zeekant     3.29.44

Bronnen:
Wim van den Broek, NTB-Persdienst