Eddy Lamers en Kjille Hoeben winnen in Didam

DIDAM – Onder winderige, maar droge weerscondities hebben Eddy Lamers en Kjille Hoeben zaterdag de twaalfde editie van de Cevesin Triathlon Didam op hun naam geschreven. Wim Korving en Rob Steegink werden tweede en derde. Bij de vrouwen legde Rina Zijgers beslag op het zilver voor Irene Kinnegim.

Meteen na het startschot was het Martin Pet die de leiding in de wedstrijd nam. Lamers en Korving volgden kort daarachter, maar konden niet voorkomen dat Pet het gat per ronde groter maakte. De Alphenaar kwam na drie ronden zwemmen als eerste weer het water van de Nevelhorst uit en wisselde met een voorsprong van 1:10 op Korving en Lamers. Laatstgenoemden vonden echter elkaar en konden nog voor de helft van de eerste ronde de kop in de wedstrijd overnemen. Aan het einde van de eerste ronde was hun voorsprong opgelopen tot twee minuten op de nummers drie en vier, Harry Ruumpol en Rob Steegink een verschil dat een ronde later zou uitgroeien tot bijna drie minuten. Pet kon zijn hoge zwemtempo op de fiets niet continueren en zakte in de loop van het fietsen terug. In de wisselzone pakte Korving enkele seconden op Lamers, maar dat bleek bij lange na niet voldoende om de Dierenaar van zich af te houden.

Gedurende de eerste ronde kon Korving het tempo van Lamers blijven volgen, maar daarna moest de man uit Veenendaal terrein prijsgeven. Lamers hield de rondetijden nagenoeg vlak en liep onbedreigd naar een eindtijd van 1:56:32. Korving volgde een minuut later, terwijl Steegink er met een flinke eindsprint in slaagde de nummer drie van vorig jaar, Jurgen Claassen, achter zich te houden.

In de vrouwenwedstrijd kwam Kjille Hoeben met een kleine achterstand op Rina Zijgers het water uit. Eenmaal op het fietsparcours wist ze dat verschil snel te overbruggen en nam al na enkele kilometers de leiding in de wedstrijd over om deze niet meer af te staan. Haar tweede zwem- en fietstijd leverden haar aan het eind van 40 km fietsen een voorsprong van bijna vijf minuten op. Achter haar zagen de toeschouwers een spannende strijd om de tweede plaats ontbranden. Binnen dertig seconden van elkaar kwamen drie deelneemsters in de wisselzone aan. Irene Kinnegim zag haar snelste fietstijd beloond met een tweede plaats op 14 seconden gevolgd door Zijgers. Een halve minuut daarachter was het Rahel Bellinga die haar matige zwemonderdeel uitstekend compenseerde met de derde fietstijd. En terwijl Hoeben al onbedreigd op weg was naar de zege, leverde Kinnegim tijdens de wissel veel tijd en daarmee het zilver in. Zijgers kon al in de wisselzone haar tweede plaats weer heroveren, terwijl Bellinga het gat tot twintig seconden verkleinde. Het betere looponderdeel van de Haagse was echter voldoende om de derde plaats veilig te stellen.

UITSLAGEN 
TRIATHLON DIDAM

MANNEN ------------------------
 1 Eddy Lamers     1:56:32
 2 Wim Korving     1:57:32
 3 Rob Steegink    2:00:55
 4 Jurgen Claassen   2:01:03
 5 Harry Ruumpol    2:01:34 H40
 6 Roeland Smits    2:02:45
 7 Sjoerd Veltman   2:03:13
 8 Bart Jorritsma   2:03:28
 9 Jan Bos       2:03:55
10 Dave Ewalts     2:04:06

VROUWEN -----------------------
 1 Kjille Hoeben    2:16:34
 2 Rina Zijgers    2:19:31
 3 Irene Kinnegim   2:19:51
 4 Rahel Bellinga   2:20:50
 5 Roosje Tji     2:24:23
 6 Maaike de Wit    2:26:15
 7 Jacomina Eijkelboom 2:27:38
 8 Carola Linschoten  2:28:12
 9 Jacqueline Rabou  2:38:25
10 Annet Doomen    2:38:42

Bronnen:
Rene Bosch
Triathliem

DIDAM – Onder winderige, maar droge weerscondities hebben Eddy Lamers en Kjille Hoeben zaterdag de twaalfde editie van de Cevesin Triathlon Didam op hun naam geschreven. Wim Korving en Rob Steegink werden tweede en derde. Bij de vrouwen legde Rina Zijgers beslag op het zilver voor Irene Kinnegim.

Meteen na het startschot was het Martin Pet die de leiding in de wedstrijd nam. Lamers en Korving volgden kort daarachter, maar konden niet voorkomen dat Pet het gat per ronde groter maakte. De Alphenaar kwam na drie ronden zwemmen als eerste weer het water van de Nevelhorst uit en wisselde met een voorsprong van 1:10 op Korving en Lamers. Laatstgenoemden vonden echter elkaar en konden nog voor de helft van de eerste ronde de kop in de wedstrijd overnemen. Aan het einde van de eerste ronde was hun voorsprong opgelopen tot twee minuten op de nummers drie en vier, Harry Ruumpol en Rob Steegink een verschil dat een ronde later zou uitgroeien tot bijna drie minuten. Pet kon zijn hoge zwemtempo op de fiets niet continueren en zakte in de loop van het fietsen terug. In de wisselzone pakte Korving enkele seconden op Lamers, maar dat bleek bij lange na niet voldoende om de Dierenaar van zich af te houden.

Gedurende de eerste ronde kon Korving het tempo van Lamers blijven volgen, maar daarna moest de man uit Veenendaal terrein prijsgeven. Lamers hield de rondetijden nagenoeg vlak en liep onbedreigd naar een eindtijd van 1:56:32. Korving volgde een minuut later, terwijl Steegink er met een flinke eindsprint in slaagde de nummer drie van vorig jaar, Jurgen Claassen, achter zich te houden.

In de vrouwenwedstrijd kwam Kjille Hoeben met een kleine achterstand op Rina Zijgers het water uit. Eenmaal op het fietsparcours wist ze dat verschil snel te overbruggen en nam al na enkele kilometers de leiding in de wedstrijd over om deze niet meer af te staan. Haar tweede zwem- en fietstijd leverden haar aan het eind van 40 km fietsen een voorsprong van bijna vijf minuten op. Achter haar zagen de toeschouwers een spannende strijd om de tweede plaats ontbranden. Binnen dertig seconden van elkaar kwamen drie deelneemsters in de wisselzone aan. Irene Kinnegim zag haar snelste fietstijd beloond met een tweede plaats op 14 seconden gevolgd door Zijgers. Een halve minuut daarachter was het Rahel Bellinga die haar matige zwemonderdeel uitstekend compenseerde met de derde fietstijd. En terwijl Hoeben al onbedreigd op weg was naar de zege, leverde Kinnegim tijdens de wissel veel tijd en daarmee het zilver in. Zijgers kon al in de wisselzone haar tweede plaats weer heroveren, terwijl Bellinga het gat tot twintig seconden verkleinde. Het betere looponderdeel van de Haagse was echter voldoende om de derde plaats veilig te stellen.

UITSLAGEN 
TRIATHLON DIDAM

MANNEN ------------------------
 1 Eddy Lamers     1:56:32
 2 Wim Korving     1:57:32
 3 Rob Steegink    2:00:55
 4 Jurgen Claassen   2:01:03
 5 Harry Ruumpol    2:01:34 H40
 6 Roeland Smits    2:02:45
 7 Sjoerd Veltman   2:03:13
 8 Bart Jorritsma   2:03:28
 9 Jan Bos       2:03:55
10 Dave Ewalts     2:04:06

VROUWEN -----------------------
 1 Kjille Hoeben    2:16:34
 2 Rina Zijgers    2:19:31
 3 Irene Kinnegim   2:19:51
 4 Rahel Bellinga   2:20:50
 5 Roosje Tji     2:24:23
 6 Maaike de Wit    2:26:15
 7 Jacomina Eijkelboom 2:27:38
 8 Carola Linschoten  2:28:12
 9 Jacqueline Rabou  2:38:25
10 Annet Doomen    2:38:42

Bronnen:
Rene Bosch
Triathliem