Geslaagde première van de “Triathlon door Brugge”

BRUGGE (BEL) – Zondag realiseerde Triathlon Team Brugge een geslaagde toevoeging aan het wedstrijdaanbod in de Lage Landen. Met de “Triathlon door Brugge” hebben zij met succes een nieuw en uniek evenement op de kaart weten te zetten. De wesdtrijd, die zich geheel afspeelt in de historische binnenstad van het Westvlaamse stadje, is in zijn eerste editie met 400 deelnemers, een uitstekende ambiance en sterke winnaars – Frederik van Lierde en Mieke Suys – meteen een groot en groots evenement gebleken.

Onder die 400 deelnemers waren ook meerdere Nederlanders, waarvan Remy Vasseur en Terèse van Lare zich hoog in de klasseringen wisten te sporten. Vasseur kwam na 11:28 minuten als 18e het water uit, maar fietste zich in deze stayerwedstrijd terug naar een achtste plaats. Het lopen ging hem daarna wat minder af, waardoor hij terugzakte naar de elfde plaats. Bij de vrouwen eindigde Van Lare als negende overall en eerste Master.

Het zwemmen in deze nieuwe en unieke wedstrijd vond plaats in de Langerei, de gracht binnen de stadswallen van Brugge. De fietsroute (3 ronden) bracht de deelnemers nog in de ommelanden van de eeuwenoude stad, waarna de deelnemers hun laatste onderdeel mochten afleggen binnenin de historische binnenstad en over de stadswallen.

UITSLAGEN 
TRIATHLON DOOR BRUGGE (BEL)

MANNEN ----------------------------
 1 Frederik van Lierde BEL 1.48.39
 2 Nick Marland     AUS 1.49.37
 3 Koen Hoeyberghs   BEL 1.50.23
 4 Timothy Bentley   BEL 1.50.37 
 5 Dennis Devriendt   BEL 1.50.43 

VROUWEN ---------------------------
 1 Mieke Suys      BEL 2.02.56
 2 Joke Coysman     BEL 2.05.25 
 3 Heidi Veramme    BEL 2.09.41

Bronnen:
Bram van Lare
Triathlon door Brugge