Armand van der Smissen tweede in Duathlon Ruddervoorde

RUDDERVOORDE (BEL) – Armand van der Smissen nam heeft gisteren de tweede plaats gehaald in de vierde duathlon om de Belgische Super Prestige in Ruddervoorde, waarmee hij voor de tweede achtereenvolgende keer tweede wordt in een Belgische SP-wedstrijd. Wim Nieuwkerk eindigde op een vijfde plaats.

Tijdens de eerste run vormde zich een kopgroep met Jurgen Dereere, Rob Woestenborghs en de Tilburger. Omdat de samenwerking niet helemaal optimaal was sloot in het begin van de tweede van de vijf te rijden ronden een tweede groepje aan. Van der Smissen achtte dit het goede moment om weg te rijden. Niemand reageerde op zijn actie zodat hij alleen op kop kwam. Een tweetal ronden schommelde zijn voorsprong rond de 15 seconden, waarna Van der Smissen weer werd ingerekend. De laatste ronden wist niemand uit het inmiddels 24-koppige koppeloton weg te rijden zodat de tweede run de beslissing moest brengen.

Woestenborghs, Van der Smissen en Dereere kwamen in de afsluitende 3,5 km lopen weer samen. De eerste aanval kwam van Woestenborghs, waarna Van der Smissen het commando overnam en Woestenborghs moest passen. Op 100 meter van de finish kon Van der Smissen de versnelling van Dereere echter niet pareren en moest zich tevreden stellen met een tweede stek.

Volgende week is het WK in Geel, de thuisbasis van het DOK-team, waar ook Van der Smissen voor uitkomt. Hij zal dan samen met Roger Smeets en Huub Maas uitkomen voor het Nederlandse team. Vijf Belgische clubgenoten van DOK vormen samen met de gedoodverfde favoriet Benny Vansteelant het Belgische team.

UITSLAGEN 
DUATHLON RUDDERVOORDE (BEL)

MANNEN ----------------------------
 1 Jurgen Dereere    BEL 1.04.20
 2 Armand van der Smissen  1.04.22
 3 Rob Woestenborghs   BEL 1.04.26

 5 Wim Nieuwkerk       1.04.59

VROUWEN ---------------------------
 1 Veronique Coene    BEL 1.18.18
 2 Martine Vanhoolandt  BEL 1.23.20
 3 Elke Loos       BEL 1.24.11

Bronnen:
Armand van der Smissen
Wim van den Broek, NTB-Persdienst