Weesp gaat voor 2005 ook over op lotingsysteem

WEESP – In navolging van Holten gaat ook de Weesper Triathlon met ingang van 2005 over op een lotingsysteem om de beperkte beschikbare startplaatsen te verdelen. Net als Holten verheugt Weesp zich in een nog steeds toenemende belangstelling van atleten. De de inschrijving was de afgelopen jaren al binnen enkele weken na opening alweer gesloten vanwege het grote aantal aanmeldingen. Omdat dit jaar de limiet al werd bereikt binnen 46 uur, heeft de organisatie besloten om voor volgend jaar over te gaan op een andere inschrijfprocedure.

Voor 2005 zal de inschrijving voor Weesp open staan van 5 januari (19.00 uur) tot en met 2 februari (zelfde tijd). Alle inschrijvingen in die periode zullen worden verzameld en door middel van loting zullen dan de 200 beschikbare startplaatsen (en de maximaal 100 plaatsen op de wachtlijst) worden vastgesteld. Weespers hebben daarbij voorrang. De volgorde van inschrijving en/of betaling speelt verder geen rol meer bij de plaatsing van atleten op de startlijst. Alleen voor topatleten (dit ter beoordeling aan de organisatie) maakt men een uitzondering: zij kunnen buiten de loting om een plaats op de startlijst krijgen.

Meer informatie over de inschrijfreglementen die met ingang van volgend jaar van kracht zijn, is te vinden op de website van de Weesper Triathlon.

Bronnen:
Willem Hilders
Rabobank Bijvoet Weesper Kwart Triathlon