Jos Everts gaat het Masters moeilijk maken

VUGHT – Na een aantal jaren van enige ‘low-profile’ aanwezigheid zal met ingang van 2004 Jos Everts weer wat nadrukkelijker zijn neus aan het triathlonfront laten zien. Dit jaar wordt de oud-triathlontopper namelijk 40, en treedt daarmee toe tot de rijen der Masters. In de dit weekeinde verschenen Colombinekrant meldt hij dat hij plannen heeft om zich weer serieus met de sport bezig te houden. Het eerste visitekaartje daartoe heeft hij tegelijkertijd al afgegeven in Hilversum, waar hij als tweede overall eindigde achter Frank Heldoorn.

Tijdens zijn farmaciestudie en daarna als beginnend apotheker werd Everts door de KNMP – de beroepsorganisatie van apothekers – ondersteund bij zijn topsportcarrière. Momenteel is Everts apotheker in Vught, en wil hij nu iets terugdoen bij wijze van dank voor de ondersteuning die hij toen gekregen heeft. Vandaar dat hij in de Colombinekrant bekend maakte dat al zijn prijzen- en sponsorgelden aan de Stichting Colombine gedoneerd zullen worden. De Stichting Colombine wordt namelijk al jarenlang door de Nederlandse apothekers en de KNMP ondersteund. Op deze wijze hoopt Everts de apothekers weer eens positief in het nieuws te brengen.

De kans dat Everts zich dit jaar weer in de kijker weet te sporten is groot. De voormalig Nederlands Kampioen (Almere, 1990) en zilveren EK-medaillewinaar (eveneens Almere, 1991) op de lange afstand zal het zijn collega-masters aardig lastig kunnen maken bij de NK’s en andere nationale en internationale masterwedstrijden.

Bronnen:
Colombine Voorjaarskrant 2004
Colombinehuis