Verenigingscompetitie 2004 gaat van start in Spijkenisse

SPIJKENISSE – De vorig jaar door de NTB gestarte Verenigingscompetitie zal dit jaar in een ietwat gewijzigde vorm worden voortgezet. Er is dit jaar een sponsor aan de VC verbonden: Enduro Sportz. Ook is de samenstelling van het circuit wat veranderd. In tegenstelling tot vorig jaar zal nu een duathlon, en wel die van Oss, als finalewedstrijd fungeren.

De VC blijft een recreatief verenigingscircuit met wedstrijden (zowel triathlons als duathlons) over tot maximaal de Olympische Afstand. Per afstand verzamelen de vier snelste atleten van iedere vereniging punten (ongeacht dit een man of vrouw is, of een junior of master). Verenigingen kunnen zich door het verzamelen van punten bij drie wedstrijden in de eigen regio plaatsen voor de finale. De vereniging die in de finale de meeste punten scoort is Verenigingskampioen 2004.

Een interessante nieuwkomer in de Verenigingscompetitie is de UT-Triathlon (9 mei). In deze wedstrijd worden de
deelnemers aan de Verenigingscompetitie getrakteerd op een ‘teamtriathlon’. In de ochtend leggen de teamleden individueel een triathlon af over een zeer korte afstand: 175 meter zwemmen, 5 km fietsen en 2,5 km lopen. Op basis van de resultaten op deze afstand worden de punten verdeeld voor de VC. De atleten starten om de 20 seconden, en de vier individuele tijden van elk team (teams tellen elk 4 personen) worden bij elkaar opgeteld. Hierna zullen de teams op volgorde van langzaam naar snel starten in de finale over de Sprint Afstand (525m zwemmen – elk team een eigen baan, 20 km fietsen en 5 km lopen).

Op 6 maart zal in Spijkenisse de Verenigingscompetitie geopend worden. Alleen leden van verenigingen van de afdeling West II (Zuid-Holland / Zeeland) kunnen in deze MTB-duathlon punten verdienen, maar dat neemt niet weg dat uiteraard ook overige atleten van harte welkom zijn. Verenigings-atleten die willen deelnemen aan de competitie moeten zich inschrijven voor de serie met de sprint-afstand (5 km lopen – 16 km fietsen – 2,5 km lopen). Meer informatie is te vinden op de site van TVS’90.

Bronnen:
Wendy Castelein – van Zundert, Coördinator Verenigingscompetitie
TVS’90
Thales UT-triathlon
Nederlandse Triathlon Bond