NK Lange Afstand in 2005 terug in Almere

ALMERE – De Nederlandse Triathlon Bond en de Stichting Holland Triathlon (SHT) hebben deze week overeenstemming bereikt over de organisatie van het NK Lange Afstand triathlon in Almere in 2005 en 2006, met een optie voor 2007. In het jaar waarin het exact 25 jaar geleden is dat het evenement voor de eerste keer in Nederland georganiseerd werd (de eerste twee jaar was dat weliswaar in Den Haag) keert het Nederlands Kampioenschap dus weer terug naar Almere.

“In 2005 is het een jubileumeditie derhalve, maar ook in de daaropvolgende jaren hebben we het nodige te vieren”, aldus SHT voorzitter Roely Graman. “In 2006 bestaat de stad Almere 30 jaar en ook dat is natuurlijk reden voor een extra feestelijke editie. Naast de NK-status hopen we in dat jaar daarom ook de EK-status te verwerven. En in 2007 vindt dan natuurlijk de 25e triathlon over de lange afstand in Almere plaats.”

Ook de Nederlandse Triathlon Bond vond dit alles voldoende aanleiding om het NK na twee jaar Stein weer aan Almere toe te wijzen. In de contractbesprekingen met Stein is deze mogelijkheid destijds al bespreekbaar gemaakt. Zowel in Almere als in Stein worden kwalitatief goede evenementen over de Lange Afstand georganiseerd, zodat een driejaarlijkse afwisseling van de NK-status de komende jaren tot de mogelijkheden behoort.

Het NK Lange Afstand vindt dit jaar plaats op zondag 20 juni in het Limburgse Stein. De datum voor het NK in Almere in 2005 is op dit moment nog niet bekend.

Bronnen:
Nederlandse Triathlon Bond
Holland Triathlon, Almere