Marianne Vlasveld behaalt eerste seizoensoverwinning

DONOVALY (SLO) – Marianne Vlasveld heeft dit weekeinde eindelijk haar eerste overwinning van het seizoen behaald. Ze versloeg in het Slowaakse stadje Donovaly de Duitse Gabi Pauli en de Tsjechische Sarka Grabmullerova. Tijdens de wedstrijd was er een sneeuwstorm, waardoor de omstandigheden zwaar werden. Met het lopen in de diepe sneeuw bleven Vlasveld en Grabmullerova bij elkaar. Door een snelle wissel forceerde Vlasveld snel een voorsprong op de mountainbike. Daardoor kon Vlasveld met een grote voorsprong (maar liefst 6 minuten) aan het langlaufen beginnen. Hierdoor kon ze het langlaufparcours met een hartslag van 130 rustig afleggen.

“Het biken ging vandaag stukken beter dan vorige week, ondanks dat we wederom grote delen in de losse sneeuw lopend moesten afleggen”, aldus Vlasveld. Bij de mannen won opnieuw nieuwkomer Patrik Kuril, de Slowaak die eerder dit jaar ook al Europees kampioen werd. Over vier weken staat het WK voor deur, waar Vlasveld weer acte de presence zal geven. Tot die tijd verblijft Vlasveld in het Zwitserse Engadin om zich voor te bereiden.

Bronnen:
Marianne Vlasveld en Frans Ittmann