Marianne Vlasveld derde in openingswedstrijd wintertriathlon-circuit

REIT IM WINKL (GER) – Marianne Vlasveld heeft in de eerste wintertriathlon van dit jaar de derde plaats behaald. In het Zuidduitse Reit im Winkl (vlakbij Inzell) werd de wedstrijd gewonnen door de Duitse Sigrid Lang en Tomas Schrenk bij de heren.

De wedstrijddag werd gekenmerkt door hevige sneeuwval. Dit maakte met name het fietsparcours bijzonder lastig. De wedstrijd verliep voor Vlasveld nog niet helemaal naar wens. Vooral op de mountainbike ging het technisch niet naar behoren en viel de regerend wereldkampioene onnodig vaak. “Duidelijk is in ieder geval dat Sigrid beresterk is”, aldus Vlasveld.

De eerste wedstrijd is altijd een goede test en net als vorig jaar is Vlasveld nog niet op haar top. Na een zwaar trainingskamp op hoogte in St. Moritz volgen nu de laatste voorbereidingen voor het Europees Kampioenschap. Deze worden op zaterdag 24 januari in Wildhaus (Zwitserland) gehouden.

UITSLAGEN 
WINTERTRIATHLON REIT IM WINKL (GER)

MANNEN ------------------------
 1 Thomas Schrenk  GER 0.58.25
 2 Daniel Hehle   GER 1.01.35
 3 David Roderer   GER 1.01.36

VROUWEN -----------------------
 1 Sigrid Lang    GER 1.04.17
 2 Gabi Pauli    GER 1.08.19
 3 Marianne Vlasveld NED 1.08.58

Bronnen:
Marianne Vlasveld
Wintertriathlon Reit im Winkl (GER)