Wendy de Boer lost WK-verwachtingen niet in

QUEENSTOWN (NZL) – Nederlands kampioene Wendy de Boer heeft haar prestatie van vorig jaar op de WK triathlon niet kunnen herhalen. Kwam ze vorig jaar in Mexico nog met de zilveren medaille naar huis, in Nieuw-Zeeland moest de juniore genoegen nemen met een vijftiende plaats. De in Australië uit Nederlandse ouders geboren triatlete kampt het hele jaar al met blessures, die haar ver van de vorm van vorig seizoen houden. Inmiddels richt ze haar pijlen niet langer op de Olympische Spelen van Athene, maar op die in Beijng 2008.

De Boer finishte de sprint-triathlon in een tijd van 1.11.59 uur en was daarmee vijf minuten langzamer dan winnares Felicity Abram uit Australie. Het Australische succes werd gecompleteerd door Maxine Seear, die tweede werd. Topfavoriete Vanessa Fernandes uit Portugal, dit jaar al winnares van een wereldbekerwedstrijd tussen alle seniores, behaalde het brons.

Na de junioren zwemmen, fietsen en lopen de hele dag de age-groupers. Zondag is de wedstrijd voor de vrouwen en mannen.

UITSLAGEN 
WK TRIATHLON QUEENSTOWN (NZL)

DAMES JUNIOREN -------------------
 1 Felicty Abram   AUS 1.06.49
 2 Maxine Seear    AUS 1.07.06
 3 Vanessa Fernandes POR 1.07.24
 4 Melanie Sexton   AUS 1.08.16
 5 Helen Tucker    GBR 1.09.25

15 Wendy de Boer      1.11.59

Bronnen:
Wim van den Broek, NTB-Persdienst
WK Triathlon (OD), Queenstown (NZL)