Sione Jongstra pakt brons bij de age-groupers

QUEENSTOWN (NZL) – Na al twee bronzen medailles gehaald te hebben op het EK en WK lange afstand, bemachtigde Sione Jongstra vandaag een derde bij het WK triathlon over de Olympische afstand in Nieuw-Zeeland. Weliswaar niet in de elite-serie, maar bij de age groups (25-29 jaar). Na een wat minder zwemonderdeel wist zij het grootste deel van de vier minuten achterstand goed te maken op het fiets- en looponderdeel. Aan de meet had Jongstra nog maar een krappe minuut achterstand op de winnares in haar categorie, de Britse Kerry Lang. Bij de heren pakte Jan Manenschijn in de categorie 20-24 een elfde plaats. Jurgen Claassen eindigde één leeftijdsgroep hoger (25-29) op de 44e plaats, Cor Story werd 36e in age-group 45-49.

Door de grote aantallen deelnemers en door elkaar lopende categorieën was het wedstrijdverloop niet altijd even makkelijk bij te houden, maar bij de prijsuitreiking ’s avonds mocht de Nederlandse toch een speciaal ontworpen derde prijs medaille ophalen. Het was een welkome afwisseling op een podium dat verder vooral gevuld werd door Engelsen, Australiers en Nieuwzeelanders. Het regende dan ook ‘Go Ozzie’ en ‘Go Kiwi’ langs de zijlijn.

Bronnen:
Bart van der Wal
WK Triathlon (OD), Queenstown (NZL)
Uitslagen WK Triathlon Queenstown