Holten houdt hardloopwedstrijd voor atleten op wachtlijst

HOLTEN – Met ingang van vandaag is de inschrijving voor de twintigste editie van de Triathlon Holten weer geopend. Evenals andere jaren verwacht de organisatie meer aanmeldingen dan beschikbare startplaatsen. Helaas zullen vanwege de beperkte capaciteit mogelijk een aantal atleten terecht komen op de wachtlijst. Voor al deze atleten organiseert de Triathlon Holten dit jaar echter een speciale hardloopwedstrijd.

Vanaf 15 december 2003 tot en met 14 januari 2004 kan een ieder zich aanmelden voor de Triathlon Holten. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om via de website digitaal in te schrijven. Als gevolg van de voor dit jaar vernieuwde inschrijfprocedure zal dit jaar geen speciale inschrijfavond worden gehouden. Het bestuur van de Stichting Triathlon Holten heeft na lang overleg besloten op een nieuwe inschrijfwijze met een lotingsysteem over te gaan, om zo het beperkte aantal startplaatsen beter te verdelen. Daarbij is echter wel rekening gehouden met de atleten afkomstig uit Holten. Op basis van voorgaande jaren zijn een aantal plaatsen gereserveerd voor Holtense atleten (210 op de achtste en 70 op de kwart triathlon). Op 16 januari 2004 zal een notaris de trekking verrichten voor de toekenning van startplaatsen en volgorde op de wachtlijst.

Voor de atleten die na de loting op de wachtlijst terecht komen heeft de organisatie een speciale hardloopwedstrijd in het leven geroepen. Deze zal bij voldoende aanmeldingen worden gehouden op vrijdagavond 2 juli 2004 op het triathlonparcours in het hart van het dorp. De afstanden waarvoor kan worden gekozen zijn 5 of 10 kilometer. Aan deze wedstrijd kan dus alléén worden meegedaan door atleten die zich eerder hadden ingeschreven voor de triathlon op zaterdag. Op het inschrijfformulier voor de triathlon kan iedereen aangeven of hij of zij, indien niet ingeloot voor de triathlon op zaterdag, belangstelling heeft voor deze speciale hardloopwedstrijd. Na 16 januari zal door de organisatie worden bekeken of er voldoende aanmeldingen zijn om dit bijzondere hardloop-evenement doorgang te laten vinden.

Bronnen:
Hendri Markvoort
Triathlon Holten