Marianne Vlasveld wordt gehuldigd met ‘Thea Sybesma Award’

ASSEN – Wintertriatlete Marianne Vlasveld ontvangt komende zaterdag na afloop van het NK Wintertriathlon in Assen de “Thea Sybesma Award” van de NTB voor haar topprestaties op nationaal en internationaal niveau. De 36-jarige Vlasveld staat de laatste jaren onafgebroken op eenzame hoogte in het internationale wintertriathloncircuit. Reden voor de NTB om haar uit te roepen tot ‘Triatlete van het jaar 2003’.

In februari van dit jaar behaalde de inwoonster van het Friese Rohel zowel de Europese als de wereldtitel op deze winterse variant van de triathlon. Daarnaast eindigde zij bovenaan de wereldranglijst van de International Triathlon Union (ITU), met overwinningen in drie van de vier wereldbekerwedstrijden. Alleen in de eerste wedstrijd van dit circuit moest ze genoegen nemen met de tweede plaats.

Marianne Vlasveld staat al jarenlang aan de top, maar nog niet eerder lukte het haar om in één jaar zowel de Europese als de wereldtitel in haar bezit te krijgen. Ze was dit jaar tevens de eerste vrouw in de geschiedenis die er in slaagde haar wereldtitel te prolongeren.

De Thea Sybesma Award bestaat uit een litho en een cheque voor een trainingsstage. Bekende triatletes als Wieke Hoogzaad, Irma Heeren en de naamgeefster Thea Sybesma gingen Vlasveld voor in het winnen van deze prijs.

Bronnen:
Nederlandse Triathlon Bond