Huub Maas wint bloedhete Powerman Malaysia

PUTRAJAYA (MAL) – Huub Maas is vanmorgen winnnaar geworden van de Powerman Malaysia, de enige internationale duathlon van Azie. De man uit Etten-Leur legde de 10 kilometer lopen, 60 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen af in een tijd van 2.37.27 uur. Hij bleef de kampioen van Maleis kampioen John Kelai maar een minuut voor. Grootste tegenstander van de voormalig wereldkampioen was de hitte en de enorme luchtvochtigheid.

Het was in de diplomatenstad Putrajaya in de ochtenduren al 35 graden in de schaduw. Maas arriveerde pas donderdag en kampte ook nog met een jet-lag. Die omstandigheden brachten de lokale helden in de eindstand veel dichterbij de man uit Etten-Leur dan in andere wedstrijden. De derde plaats was voor Sharon Abdullah, de eerste Maleis die dit jaar meedeed aan het WK in Zofingen. Het was de tweede keer dat Malaysia een Powerman organiseerde. Bij de vrouwen won de Australische Angela Milne.

Aan de race deden 180 duatleten mee. De buitenlandse inbreng bleef beperkt tot een aantal Australiërs, Zwitsers en Maas.Hij verdiende met zijn overwinning 1300 dollar en staat nu achter Benny Vansteelant stevig op de tweede plaats in de Powerman-ranglijst 2004.

UITSLAGEN 
POWERMAN MALAYSIA

MANNEN -----------------------
 1 Huub Maas           2.37.27
 2 John Kelai      MAL 2.38.22
 3 Sharon Abdullah MAL 2.45.30

VROUWEN ----------------------
 1 Angela Milne    AUS 3.04.10

Bronnen:
Redactie BN/De Stem