Wieke Hoogzaad kwalificeert zich voor Athene 2004

NICE (FRA) – Wieke Hoogzaad is er vandaag in geslaagd om de kwalificatie-eisen voor deelname aan de Olympische triathlon in Athene 2004 te voldoen. Hoogzaad finishte als vierde in de ITU World Cup wedstrijd van Nice. Daarmee behaalde zij haar tweede top-acht-klassering in een World Cup wedstrijd, de door NOC*NSF gestelde kwalificatie-eis. Voor volgend jaar hoeft ze nu alleen nog vormbehoud te tonen. Hoogzaad is daarmee de eerste Nederlandse triatleet die nagenoeg verzekerd is van een startbewijs op de Olympische Spelen. De wedstrijd werd gewonnen door de Duitse Anja Dittmer. Zij won afgelopen weekend ook al in de World Cup wedstrijd in Hamburg. Ingrid van Lubek werd 35e in Nice, Tracy Looze staakte de strijd na het fietsonderdeel.

De mannen zijn kort na de dames-finish van start gegaan. Eric van der Linden liep bij het zwemmen grote achterstand op en staakte vervolgens de wedstrijd. Dennis Looze behoorde tot de kopgroep bij het fietsonderdeel, maar eindigde uiteindelijk als 28e.

Bronnen:
Nederlandse Triathlon Bond