Van der Smissen toch nog op tijd fit voor NK Duathlon Valkenburg

TILBURG – Aanstaande zondag verdedigt Armand van der Smissen zijn nationale duathlontitel. Eventjes zag het ernaar uit dat hij daar niet aan de start kon staan. Na het WK (eind augustus in Zwitserland, waar van der Smissen ietwat teleurstellend 13e werd) was het herstel zeer moeizaam. Toch lukte het hem één week later voor de vierde maal dit jaar een wedstrijd van het nationale duathloncircuit (in Soesterberg) en ook de eindzege van dit circuit op zijn naam te schrijven. Enkele dagen later ging het mis. Klachten met de gezondheid, waarbij de NTB-bondsarts zijn seizoen als afgelopen voorspelde.

De nog steeds niet goed verklaarde klachten verdwenen echter net zo snel als ze gekomen waren en 9 dagen na deze diagnose wist van der Smissen al weer te winnen bij de duathlon van het nationale circuit in Molenschot: “Ik voel me iedere dag weer sterker worden en hoop de vorm van juli/augustus weer terug te hebben komend weekeinde.”

Zzondag zal de concurrentie echter zwaar worden. Naast van der Smissen, dit jaar al goed voor 14 zeges, wordt vooral veel verwacht van de Limburger Roger Smeets. Smeets was tiende op het WK en is specialist op zware parcoursen. Hij is de laatste maand in grote vorm en won vorige week nog het Nederlands kampioenschap marathon op de mountainbike bij de elite.

Outsiders zijn Wim Nieuwkerk, Marcel Laros, Sandor Mol en Guido Gosselink. De deelname van Huub Maas uit Etten-Leur is nog niet zeker. Hij herstelt van zijn derde plaats in de lange duathlon van Zofingen, anderhalve week terug. Uit het buitenland komt de complete Duitse top. Ze tellen echter niet mee voor het Nederlands kampioenschap.

Het belooft een groot spektakel te worden aanstaande zondag in Valkenburg. Om 13.30 zullen ruim 200 deelnemers worden weggeschoten voor 10km lopen, 40km fietsen en weer 5km lopen op het selectieve parcours. Onder het oog van de landelijke pers die heeft aangekondigd aanwezig te zijn wordt de winnaar tegen 15.30 verwacht.

Bronnen:
Armand van der Smissen
NK Duathlon Valkenburg