Van der Smissen pakt veertiende seizoenszege in Molenschot

MOLENSCHOT – In het Brabantse Molenschot stelde duatleet Armand van der Smissen zich nadrukkelijk kandidaat voor prolongatie van zijn nationale titel volgend weekend in Valkenburg. De Tilburger behaalde in Molenschot al weer zijn veertiende seizoenszege, en zijn vijfde in het nationale Duathloncircuit. De overwinning in dat circuit kan hem daarom inmiddels nauwelijks meer ontgaan. Van der Smissen lijkt hiermee klaar te zijn voor het NK, volgende week zondag in Valkenburg. Hij verdedigt hier zijn nationale titel. Grootste concurrent lijkt Roger Smeets die al een aantal weken in goede vorm verkeert. Gevaarlijke outsiders zijn verder Marcel Laros, Wim Nieuwkerk, Sandor Mol en Guido Gosselink. En mogelijk Huub Maas, mits hij in Valkenburg start na de loodzware duathlon in het Zwitserse Zofingen.

In Molenschot had Van der Smissen vooral op de fiets competitie van Sandor Mol uit Rotterdam. Na 5 km lopen leidde de man uit Tilburg al, maar op de fiets reed Mol vanuit de zevende positie sterk naar Van der Smissen toe. In de tweede run stelde Van der Smissen weer orde op zaken.
Opvallend was de derde plaats van John Aalbers, die na een lange afwezigheid de laatste tijd weer steeds vaker zijn neus van voren laat zien. Bij de vrouwen was Suzanne Wiertsema superieur. Zij bleef een tweede atlete Edith Kortekaas ruim vijf minuten voor. Voor volgende week in Valkenburg wordt Lucienne Groenendijk getipt als grootste concurrente van Wiertsema, maar in deze vorm lijkt zij in Nederland moeilijk te kloppen.

UITSLAGEN 
DUATHLON MOLENSCHOT

MANNEN ---------------------------
 1 Armand van der Smissen 1.07.50
 2 Sandor Mol       1.08.37
 3 John Aalbers      1.09.09
 4 Wim Nieuwkerk      1.09.11
 5 Edwin van Dort     1.10.21
 6 Alex Lamberix      1.10.33
 7 Bas ten Harkel     1.10.52
 8 Stephan Wenk  SUI   1.11.01
 9 Paul Jeurink      1.11.15
10 JAn Struycken      1.11.21

VROUWEN --------------------------
 1 Suzanne Wiertsema    1.13.10
 2 Edith Kortekaas     1.18.14
 3 Michelle Fangmann    1.18.19
 4 Heleen bij de Vaate   1.19.19
 5 Angeli Blankers     1.26.59

Bronnen:
Wim van den Broek, NTB Persdienst
Armand van der Smissen
Duathlon Molenschot