Imposant deelnemersveld vormt zich voor NK Duathlon Valkenburg

VALKENBURG – Het NK Duathlon, dat zondag 28 september zal plaatsvinden in het Limburgse Valkenburg, zal naar verwachting een imposant startveld krijgen. Inmiddels heeft de organisatie al een groot aantal toppers aan te trekken, en het is de verwachting dat er na het WK over de lange afstand – komende zondag in het Zwitserse Zofingen – nog de nodige namen aan het lijstje kunnen worden toegevoegd.

Bij de vrouwen krijgen de twee duathlonspecialisten Barbara Zutt en Suzanne Wiertsema felle competitie van Heleen bij de Vaate, Tanya de Boer, Sione Jongstra en Marianne Vlasveld. Daarnaast zal ook voormalig nationaal kampioene op de halve marathon, Edith Kortekaas naar verwachting hoge ogen gaan gooien. Afgelopen weekeinde haalde zij al in de duathlon van Soesterberg een tweede plaats achter Zutt. Internationale tegenstand komt er van de Duitse Antje Strothmann, in voorgaande WK’s ook altijd goed voor een hoge klassering.

Bij de heren zal vrijwel de voltallige nationale duathlontop en masse in de aanval gaan op de man van dit seizoen: Armand van der Smissen. Alleen Huub Maas ontbreekt nog op de startlijst, maar afhankelijk van zijn prestatie in (en herstel van) Zofingen, waar hij zijn wereldtitel verdedigt, zal mogelijk ook hij nog zijn opwachting in Valkenburg maken. Concurrentie krijgen zij van triatleet Guido Gosselink en vanuit het buitenland van Dirk Strothmann en de Zwitser Stephan Wenk.

De hoofdwedstrijd in Valkenburg aan de Geul start om 13.30 uur en gaat over 10 kilometer lopen, 40 kilometer fietsen en nog eens 5 kilometer lopen op een zeer selectief en heuvelachtig parcours. De verwachte finishtijd van de winnaar is 15.15 uur.

Bronnen:
Gerrino Mulder
NK Duathlon Valkenburg