Triathlon Binnenmaas wordt ook omgezet naar duathlon

MIJNSHEERENLAND – Ook de Rabobank Triathlon Binnenmaas, die op zaterdag 23 augustus zijn achttiende editie beleeft, heeft te kampen met de gevolgen van het negatieve zwemadvies van de Provincie Zuid-Holland in verband met de aanwezigheid van blauwwieren. Het bestuur van de Stichting Triathlon Binnenmaas heeft daarom besloten de 18e Rabobank Triathlon Binnenmaas om te zetten naar een duathlon.

Er zullen duathlons worden gehouden over een korte en een middellange afstand. De deelnemers van de sprint triathlon krijgen een duathlon voorgeschoteld bestaande uit 5 km hardlopen, 20 km fietsen en tot slot nog 2,5 km hardlopen. De kwart triathlon wordt omgezet in een duathlon over 10 km hardlopen, 40 km fietsen en 5 km hardlopen. Bij zeer warm weer kunnen de afstanden nog worden aangepast.

Ondanks deze tegenvaller verwacht het bestuur van de Stichting Triathlon Binnenmaas ook dit jaar weer een groots sportief spektakel waaraan veel atleten uit de regio, maar ook ver daarbuiten, zullen deelnemen. Inschrijven kan tot op de dag zelf. De start van de korte afstand is om 11.30 uur en van de lange afstand om 13.30 uur.

Bronnen:
Ricardo Bravenboer
Rabobank Triathlon Binnenmaas