Winning streak voor Van der Smissen duurt voort

ASSE (BEL) – Nu de vakantieperiode inmiddels in volle gang is, wordt het een rustige tijd in tri- en duathlonland. Alleen Armand van der Smissen gaat maar door èn wint maar door. Gisteren pakte hij in de super-prestige duathlon van Asse (België) al weer zijn twaalfde seizoenszege. Net als vorige week in Duitsland was het hier een Hollandse dubbelslag. In Borchholzhausen was Huub Maas de achtervolger, in Asse Roger Smeets. De wedstrijd werd via een ander format gehouden, met kortere afstanden en meer wissels (3-20-3-20-3).

Tijdens de eerste run nam Roel Pauwels een kleine voorsprong, maar echt weg kwam hij niet. Binnen 7 seconden werd hij gevolgd door Van der Smissen, Smeets, de Fransman Lhuissier en Bernus Geerinckx. Tijdens het eerste fietsonderdeel haakte eerst Lhuissier af, waarna de kopgroep uit elkaar viel. Van der Smissen nam de leiding, gevolgd door Smeets, Pauwels en Geerinckx. Van der Smissen en Smeets wisten de rest van de wedstrijd hun posities te behouden. De strijd om de derde plaats was spannender. Pauwels kreeg gezelschap van Nico Huyberegts maar slaagde erin die weer achter te laten tijdens de tweede run. Tijdens het tweede fietsonderdeel onstond kort achter Pauwels een grote groep van 10 man met daarin naast Huyberegts ook Wim Nieuwkerk. Tijdens de afsluitende run wist Pauwels zijn derde plaats te behouden, kort voor de aanstormende Huyberegts en Benny Coopmans. Wim Nieuwkerk werd zesde.

Van der Smissen neemt door zijn zege de leiding over in het SP-klassement van Nico Huyberegts. Voornaamste concurrent hiervoor is Benny Vansteelant, die dit jaar alle wedstrijden waaraan hij deelnam won, maar met minder deelnames nogachter van der Smissen in het klassement staat.

Bij de dames wist Hilde Wellens vanwege sterker lopen de zege te behalen voor Inge Vancauwenberghe. De leiding in de SP blijft bij de Limburgse Maud Golsteyn.

Volgende week wacht de Tilburger de confrontatie met alle grote mannen in de duathlonsport in het Luxemburgse Hosingen. Wereldkampioen Huub Maas en de Belg Benny Vansteelant (momenteel nog op trainingstage in Font Romeu) zijn er dan ook bij. Dat gaat dus spannend worden. De finale van de Belgische SP is half augustus in Hooglede.

UITSLAGEN 
DUATHLON ASSE (BEL)

MANNEN -----------------------------
 1 Armand van der Smissen  1.33.34
 2 Roger Smeets       1.35.34
 3 Roel Pauwels     BEL 1.37.04
 4 Nico Huyberechts   BEL 1.37.07
 5 Benny Coopmans    BEL 1.37.16
 6 Wim Nieuwkerk       1.37.19

VROUWEN ----------------------------
 1 Hilde Wellens    BEL 1.54.06
 2 Inge Vancauwenberghe BEL 1.55.31
 3 Martine Vanhoolandt BEL 1.59.27

Bronnen:
Wim van den Broek (NTB Persdienst)
Armand van der Smissen