Van der Smissen boekt elfde seizoenszege

BORGHOLZHAUSEN (GER) – Armand van der Smissen heeft in het Duitse Borgholzhausen de finale van de Duitse Duathlonserie gewonnen. Wereldkampioen Huub Maas werd tweede, voor de Duitser Strohtmann. Het was al de elfde keer dit seizoen dat de Tilburgse duatleet op het hoogste treetje van het ereschavot mocht plaatsnemen. Cees Colijn (Apeldoorn) werd derde Nederlander, en zesde overall.

De wedstrijd ging over 5km lopen 25km fietsen en 5km lopen op heuvelachtig terrein. Tijdens de eerste loop pakte van der Smissen snel 20 meter voorsprong op de rest van het veld, maar echt weglopen kon hij niet. Met 7 seconden voorsprong op Daniel Wienbreier en Dirk Strohtmann en 17 seconden op Huub Maas wisselde hij. Van der Smissen had problemen met het aantrekken van de schoenen zodat meteen in het begin van het fietsen bij het 1e klimmetje beide Duitsers aansloten en ook Huub Maas niet ver weg was.

Na 3km fietsen slaagde Van der Smissen er echter toch weer in een gaatje te slaan met de anderen en wist hij een voorsprong van 45sec. op te bouwen. Tijdens het afsluitende looponderdeel kwam de zege niet meer in gevaar. Maas intussen, vorig jaar winnaar van deze duathlon wist in een felle strijd Strohtmann te verslaan in een duel om de 2e plaats.

Over twee weken wacht Maas en van der Smissen
sterke concurrentie tijdens de internationale duathlon van Hosingen in Hosingen.

UITSLAGEN 
DUATHLON BORGHOLZHAUSEN (GER)

MANNEN ------------------------ 
 1 Armand Van der Smissen 1.10.29
 2 Huub Maas        1.10.47
 3 Dirk Strothmann     1.10.50
 4 Daniel Wienbreier    1.11.46
 5 Steinmeister      1.13.42
 6 Cees Colijn       1.14.11

VROUWEN -----------------------
 1 Katrin Schulze     1.23.13
 2 Linda Schucker     1.23.52
 3 Lina Muller-Ott     1.25.04

Bronnen:
Wim van den Broek
Armand van der Smissen