Triathlon Aarschot prooi voor Vanhoenacker

AARSCHOT (BEL) – Marino Vanhoenacker heeft zondag de Hageland Power Triathlon op zijn naam geschreven. Hij bleef Timothy Bentley en Rob Barel voor in een wedstrijd over de incourante afstanden 2- 60 – 15 voor respectievelijk zwemmen, fietsen en lopen. Van Hoenacker sloeg zijn slag tijdens het fietsonderdeel, hierin was hij maar liefst drie minuten sneller dan alle andere deelnemers. De Nederlander Paul ten Brink noteerde de tweede fietstijd, hetgeen hem overall een zesde plaats opleverde.

Barel bleef in zijn strijd voor het brons nog juist de Belg Gerrit Schellens voor. Schellens was eerder dit jaar de winnaar in Stein, maar moest nu dus genoegen nemen met een plek juist naast het podium.

Bij de dames ging Francoise Wellekens met de eer strijken, voor Inge van de Broucke en Marijke Zeekant. Zeekant werd met het derde plaats overall wel winnares in de categorie D40.

UITSLAGEN 
TRIATHLON AARSCHOT (BEL)

MANNEN ------------------------
 1 Marino Vanhoenacker  2.54.40
 2 Tim Bentley      2.56.49
 3 Rob Barel       2.57.01
 4 Gerrit Schellens   2.57.03
 5 Bert Jammaer     2.58.50
 6 Paul ten Brink    3.00.17

VROUWEN -----------------------
 1 Francoise Wellekens  3.26.46
 2 Inge van den Broecke 3.27.28
 3 Marijke Zeekant    3.33.56

Bronnen:
Rene Noorbergen/Hageland Power Triathlon