Laatste nieuwtjes rondom het triathlonweekend in Stein

STEIN – De organisatie van de Dutch Mountains Challenge Triathlon van Stein heeft de afgelopen dagen nog enkele verrassende nieuwe inschrijvingen binnengekregen. Zo hebben zich op het laatste moment nog enkele absolute toppers gemeld voor de elite sprint wedstrijd van zaterdag 28 juni. Het gaat om André Laven, de Australiër Chippy Slater, zijn landgenote Tracy Ellingham en de Belgische Mieke Suys. Daarmee staat op zaterdag in de elite sprint een buitengewoon sterk veld aan de start, met vrijwel de complete Nederlandse top, aangevuld met een twintigtal Australische, Russische en Belgische toptriatleten.

Op dit moment hebben zich – verdeeld over alle startseries – bijna 900 triatleten ingeschreven voor de triathlon van Stein. De organisatie verwacht nog enkele tientallen inschrijvingen de komende dagen, waarmee de magische grens van 1.000 deelnemers in zicht komt.

De triathlon van Stein zal op zaterdag en zondag voor het eerst in de geschiedenis werken aan live wedstrijdverslaggeving via internet. De organisatie streeft naar updates per half uur.

Naast alle Nederlandse toppers en Australiers, Russen en Belgen is er zaterdag nog een opvallende verschijning in de triathlon Stein. Alo de Haan zal namelijk weer aantreden. Dit bijzondere lid van Studenten Triathlon Vereniging ‘Aloha’ uit Enschede finishte vorig jaar weliswaar op respectabele afstand van de topatleten, toch was hij dik tevreden over zijn debuut-wedstrijd. “Zeker toen de finish in zicht kwam kreeg ik echt vleugels!”, aldus Alo de Haan. Niet onterecht vroegen sommige toeschouwers zich tijdens het aanmoedigingen af of Alo het met zijn dichte verendek niet erg warm had. Hijzelf sprak echter van “Een hardstikke coole wedstrijd! Volgend jaar weer!”.

Naast de sprintafstand zijn er ook leden en oud-leden van Aloha actief op de lange afstand op zondag. Voor de laatstgenoemden kent de studententriathlonvereniging uit Enschede zelfs een aparte vereniging, genaamd Mahalo, voor oud-leden die zich graag verbonden willen blijven voelen bij Aloha. [Noot: Aloha betekent (zeer plat vertaald) ‘hallo’ in het Hawaiiaans, Mahalo betekent (even plat vertaald) ‘tot ziens’]

Meest opvallende Mahaloot die zondag in Stein start is Heleen bij de Vaate. Enkele jaren geleden afgestudeerd en verhuisde naar het zuiden, bleef zij echter actief in de triathlon, en wist zelfs steeds meer aansluiting te vinden bij de landelijke top. Zowel bij duathlons als op de langere afstanden. Sinds dit jaar is zij zelfs woonachtig in Stein en doet zondag een gooi naar het podium bij het NK Lange afstand.

Bronnen / Links
Gerrino Mulder
Bart van der Wal
Dutch Mountains Challenge Triathlon Stein