Startlijst Nieuwkoop 2003 telt winnaars van 13 eerdere edities

NIEUWKOOP – Het NK Midden Afstand in Nieuwkoop zal dit jaar een bijzondere bezetting kennen. Op de startlijst van Nieuwkoop op zondag 25 mei aanstaande bevindt zich namelijk een illuster gezelschap, dat tesamen goed voor maar liefst 13 overwinningen in eerdere edities. Het gaat hier om Casper van den Burgh (hij won de laatste twee edities), Jan van der Marel (acht overwinningen in Nieuwkoop), Rob Barel (twee overwinningen), en als hij snel genoeg hersteld is van Ibiza, ook Frank Heldoorn (hij won Nieuwkoop ooit éénmaal). Daarbij komt dan nog de naam oud-winnaar Rik van Trigt, die het startschot voor de wedstrijd zal geven.

Bij de kanshebbers in Nieuwkoop kunnen verder nog genoemd worden Vincent Bruins, Robert van der Werff, Royce Kortekaas, Paul ten Brink en Machiel Ittmann. Bij de dames is Sione Jongstra de favoriet voor de titel die zij ook in 2002 in Nieuwkoop wist te behalen. Echter, ook bij haar is deelname afhankelijk van een snel herstel van haar sterke optreden bij het WK Lange Afstand in Ibiza van afgelopen weekeinde.

De start van het NK is om 11.25 uur bij jachthaven Tijsterman aan de Dorpsstraat in Nieuwkoop. De Olympische afstand start om 11.15 uur en de Trio Estafette om 11.35 uur. Er kan overigens nog worden ingeschreven voor alle wedstrijden t/m zondag 18 mei.

Bronnen:
Teun Edelman
Triathlon Nieuwkoop