Echtpaar Looze pakt de winst in SPC-wedstrijd Meerhout

MEERHOUT (BEL) – In het Belgische Meerhout vond vandaag de tweede triathlon van het Belgische SPC circuit plaats. En net als bij de vorige wedstrijd in Geel was het rood-wit-blauw hier weer sterk vertegenwoordigd in de wedstrijd en op het podium. De winst ging uiteindelijk naar Dennis en Tracy Looze.

In het frisse Albert Kanaal werden om 15.00 uur de dames weggeschoten voor hun wedstrijd. Na een vlot afgewerkt zwemonderdeel nestelde Tracy Looze zich direct aan kop samen met Mieke Suys, en zij konden hun voorsprong tijdens het fietsen gemakkeljk handhaven. Eenmaal aan het looponderdeel begonnen liet Looze direct haar concurrentie achter zich en snelde met een ruime voorsprong naar de overwinning. Na twee manches staat zij nu stevig aan de leiding in de tussenstand van het SPC circuit met twee overwinningen uit evenzovele starts.

Bij de mannen werd het veld niet echt uit elkaar getrokken tijdens het zwemmen en volgden de deelnemers elkaar in vlot tempo op. Dennis Looze nestelde zich bij de eerste drie uit het water en ging er na een razendsnelle wissel alleen vandoor. Na de eerste ronde werd hij echter bijgehaald door een achtervolgend groepje van vier (Peter Croes, Stijn Goris, Jo de Neve en Bart Decru. Na een vrij goede samenwerking werd het vijftal echter na 35 km achterhaald door een achtervolgende groep waarin onder meer Jordi Meulenberg, Roy Paes en Bas Diederen deel van uitmaakten.
Met een groep van 11 atleten werd er begonnen aan het lopen. Na één van de drie te lopen rondes kwamen Looze en Meulenberg als eerste door, met op korte achterstand gevolgd door Croes en Diederen. Na vier km lag Looze alleen aan de leiding en rukte Diederen op naar de twede plaats. Dit bleef de rest van de wedstrijd zo en Looze kon zo zijn eerste seizoensoverwinning bijschrijven.

UITSLAGEN 
SPC TRIATHLON MEERHOUT (BEL)MANNEN ------------------------
 1 Dennis Looze     1.55.20
 2 Bas Diederen     1.55.29
 3 Koen Hoeybergs  BEL 1.56.12
 4 Jordi Meulenberg   1.56.26
 5 Peter Croes   BEL 1.56.37
 6 Chris Schepers  BEL 1.57.19
 7 Kjell Verleysen BEL 1.57.32
 8 Timothy Bentley BEL 1.57.34
 9 Jo De Neve    BEL 1.57.47
10 Roy Paes       1.59.19

VROUWEN -----------------------
 1 Tracy Looze   AUS 2.11.54
 2 Mieke Suys    BEL 2.12.55
 3 Joke Coysman   BEL 2.14.41
 4 Rachel Challis  GBR 2.15.54
 5 Hilde Wellens  BEL 2.16.40

Bronnen:
Dennis Looze