Armand van der Smissen troeft Zwitsers af op eigen NK Duathlon

LAUSANNE (SUI) – Armand van der Smissen heeft gisteren in het Zwitserse Lausanne het Open Zwitsers Kampioenschap Duathlon gewonnen. Hij troefde daarmee Jonathan Hall en Stefan Riesen af. Riesen, derde overall, werd de nieuwe Zwitserse Duathlonkampioen, bij de vrouwen ging de titel naar wereldkampioene Karin Thürig. Op het heuvelachtige parcours wisselde Van der Smissen na de eerste run samen met de Zwitserse favoriet Stefan Riesen. De eerste achtervolgers volgden op 30 seconden, Australiër Johnathan Hall – vorige week nog superieur winnaar in Zofingen – volgde op 46 seconden. Tijdens het fietsen werden Riesen en Van der Smissen na 20 km achterhaald door Hall. Riesen en later ook Van der Smissen moesten nog wat terrein prijsgeven. In de tweede run lukte het van der Smissen de wedstrijd opnieuw naar zich toe te trekken.

Van der Smissen blijft waarschijnlijk nog een week in Zwitserland om zaterdag nog aan een derde race deel te nemen.

UITSLAGEN 
DUATHLON LAUSANNE (SUI)

MANNEN -------------------------------
 1 Armand van der Smissen   1.24.23
 2 Johnathan Hall     AUS 1.24.40
 3 Stefan Riesen     SUI 1.25.10
 4 Ronnie Schildknecht  SUI 1.26.37
 5 Jochen Muller     SUI 1.27.35
 6 Christophe Hubacher  SUI 1.28.09

VROUWEN ------------------------------
 1 Karin Thurig      SUI 1.37.05
 2 Nicole Spirig     SUI 1.39.20
 3 Nathalie Kuhn     SUI 1.40.18

Bronnen:
Armand van der Smissen