Dubbele zege voor Armand van der Smissen in België

FRASNES-LES-ANVAING (BEL) – Armand van der Smissen uit Tilburg behaalde gisteren in het Belgische Frasnes-les-Anvaing twee duathlonoverwinningen. ‘s-Ochtends werd door de atleten om de minuut gestart waarbij eerst 8,5km gefietst moest worden, meteen gevolgd door 3 km lopen. Bij deze duathlon “contre le montre” behaalde van der Smissen de eerste plaats in 21.23 minuut.

Drie uur later stond de hoofdrace op het programma. De duathlon om de “Super Coupe LBFTD” werd met overmacht gewonnen door de Tilburger. In deze wedstrijd over 8 km lopen, 32km fietsen en weer 3 km lopen kreeg hij tot ruim 4 km tegenstand van de Fransman Jeremy Boulogne, daarna ging hij solo verder. Uiteindelijk finishte van der Smissen met bijna 4 minuten voorsprong op de Luxemburger Thorsten Langer.

De duathlon in Franses was het einde van een zware trainingsweek van van der Smissen met veel intensiteit. Deze week volgt een relatief rustige week om volgende week fris aan de start te staan in Hollain, waar de start is van de Belgische Superprestige.

UITSLAGEN 
DUATHLON FRASNES (BEL)

MANNEN -------------------------------
 1 Armand van der Smissen   1.25.47
 2 Thorsten Langer     LUX 1.29.43
 3 Marc Clément      BEL 1.30.08
 4 Bart Verkaemer     BEL 1.30.31
 5 Jeremy Boulogne     FRA 1.30.37

VROUWEN ------------------------------
 1 Martine van Hoolandt  BEL 1.41.17
 2 Inge Vandencauwenberghe BEL 1.44.22
 3 Francoise Theate    BEL 1.48.40

Bronnen/Links:
Armand van der Smissen