Succesvolle indoor-recordpoging voor Marcel Gierman

WESTERVOORT – De poging van Marcel Gierman om indoor het wereldrecord op de halve triathlon te verbreken is op meer manieren succesvol geweest. Niet alleen slaagde Gierman in de sportieve opzet, ook bracht zijn aan de poging gekoppelde inzamelactie voor Marc Herremans veel op. Er kwam veel publiek af op Gierman, en hij kon na afloop terugkijken op een opbrengst van 1500 Euro. Deze opbrengst gaat naar een door Marc Herrmans op te richten fonds (de ‘Hope for the Future Foundation’) voor medisch onderzoek naar ruggemergletsels. Herremans hoopt zo zijn bekendheid te kunnen gebruiken om dit onderzoek een handje te helpen. Gierman heeft met zijn actie nu het startbedrag weten te bewerkstelligen.

Om 17.40 uur startte Gierman zijn poging in zwembad De Pals in Westervoort. Met hazen van de plaatselijke zwemclub werd Gierman naar een eindtijd van 32:36 geloodst. Daarna werd de stopwatch stilgezet en repte de triatleet zich per auto naar sportcentrum Sports Planet even verderop, om de poging te vervolgen met 80 km fietsen en 20 km lopen. Voor de laatste twee onderdelen was één van de squashbanen omgetoverd tot een fiets/loopstudio. Een speaker, opzwepende muziek, tijdwaarneming, camera’s en een aantal spinningbikes zorgden ervoor dat het publiek de poging tot en met de hartslag aan toe kon volgen.

Om 18.30 uur hervatte Marcel de recordpoging en na enig warmdraaien pinde de hij de teller vast op 60 km/uur en raffelde daarmee de 80 km in een kleine 80 minuten af. Inmiddels waren onder een enthousiast applaus ook Marc Herremans en zijn coach Paul van den Bosch gearriveerd. Hij had niet verwacht dat er voor een Belgische sporter in Nederland zoveel aandacht zou zijn.
Eenmaal op de loopband zat Gierman na een rustig begin snel op een looptempo van 15 km/u. Een beetje verval in de tweede 10 km ten spijt, kon Gierman na één uur en twintig minuten aan zijn laatste 500 meter beginnen. Onder luid applaus en met de speaker nog eenmaal voluit legde Marcel deze laatste meters af en finishte in een fantastische tijd van 3 uur 15 minuten.


Na de felicitaties van speaker en publiek nam Gierman de microfoon en bedankte alle betrokkenen en het opgekomen publiek voor hun (belangeloze) steun. Met de woorden van Paul van den Bosch “Vele mensen kijken naar de sterren, sommige beklimmen de berg en grijpen de sterren” en zijn eigen slogan “Herinner je gisteren, droom over morgen, maar leef vandaag” overhandigde de zichtbaar geëmotioneerde Lathummer tenslotte de cheque ter waarde van 1500 euro aan Marc Herremans. “Marc is zo’n verschrikkelijk groot voorbeeld voor velen. Om hem te ondersteunen met z’n nieuwe uitdagingen, vond ik dat ik iets moest doen”, aldus Gierman.

Herremans maakte na afloop bekend dat het door Marcel ingezamelde geld ten goede komt aan de in oprichting zijnde ‘Hope for the Future Foundation’, een fonds dat het onderzoek naar ruggemergletsel gaat steunen.

Bronnen:
René Bosch
Website Marcel Gierman
Website Marc Herremans