Stichting Studenten Triathlon organiseert clinic met Casper van den Burgh

EINDHOVEN – Op zaterdag 29 maart aanstaande organiseert de Stichting Studenten Triathlon (SST) voor de tweede maal de Studenten Triathlon Dag. Deze clinic, die zal plaatsvinden op het universitair sportcentrum in Eindhoven, staat onder leiding van Casper van den Burgh, tweevoudig nederlands kampioen triathlon op de middenafstand. Hij maakt momenteel deel uit van de nationale selectie van de NTB en is zelf ook nog student.

Het programma bestaat uit een zwem- en een looptraining. Daarnaast is er een lunch voor alle deelnemers en geeft Casper een presentatie. Het onderwerp is sportpsychologie. Uiteraard vertelt hij iets over zijn eigen ervaringen, maar hij gaat ook dieper in op enkele mentale aspecten van triathlon en sport in het algemeen. Voor de afronding van zijn studie psychologie deed hij hiernaar onderzoek bij (top)sporters. Het belooft dus zeker interessant te worden.

De dag is toegankelijk voor alle voltijds HBO- en WO-studenten. Het aantal plaatsen is echter beperkt tot 36 deelnemers. Geïnteresseerden wordt aangeraden snel in te schrijven! Meer informatie en een online-inschrijfformulier is te vinden op de site van de SST.

Bronnen/Links:
Stichting Studenten Triathlon