Marianne Vlasveld hard op weg naar eindzege World Cup

ALAGNA (ITA) – Marianne Vlasveld heeft vandaag in het Italiaanse Alagna de World Cup wedstrijd wintertriathlon gewonnen. Ze versloeg met ruim verschil de Duitse Jutta Schubert. Derde werd de italiaanse Stefania Bonazzi. De belangrijkste concurrente van dit jaar, Sigrid Lang (GER), was niet aanwezig. Bij de mannen won Marc Ruhe (LIE) voor Nicolas Lebrun (FRA) en Falk Gopfert (GER).

Het was voor Vlasveld de derde wedstrijd op rij die ze won. Eerder won ze al zowel het EK als het WK Wintertriathlon. Met de winst in Alagna kan haar de overall zege in het World Cup circuit niet meer ontglippen. Ze heeft nu een voorsprong van 700 punten op Lang. De komende twee weekenden zijn de twee laatste World Cup wedstrijden in Spanje.

In Alagna leidde Vlasveld de wedstrijd van start tot finish. Tijdens de 8 kilometer lopen nam ze nog een kleine voorsprong van 15 seconden; het mountainbiken (15 km) zorgde voor een voorsprong van 5 minuten. Na een sterke wissel en bekeken langlaufen werd de voorsprong uitgebouwd tot een kleine 9 minuten.

UITSLAGEN 
WINTERTRIATHLON ALAGNA (ITA)

MANNEN ------------------------
 1 Marc Ruhe    LIE 1.26.17
 2 Nicolas Lebrun  FRA 1.26 35
 3 Falk Gopfert   GER 1.28.25

VROUWEN -----------------------
 1 Marianne Vlasveld   1.41.32
 2 Jutta Schubert  GER 1.50.26
 3 Stefania Bonazzi ITA 1.51.41

Bronnen:
Marianne Vlasveld