Marianne Vlasveld blijft dit seizoen ongenaakbaar

TRAMASCATILLA (ESP) – Marianne Vlasveld Heeft in het Spaanse Tramascatilla de wereldbekerwedstrijd wintertriathlon gewonnen. Hoewel ze al zeker was van de eindoverwinning van de wereldcup, was ze vandaag weer ongenaakbaar. Ze hield de belangrijkste concurrenten van dit jaar achter zich. De Duitse Sigrid Lang werd tweede, Karin Möbes uit Zwitserland derde. Bij de mannen won Wereldkampioen Benjamin Sonntag wederom. Hij bleef landgenoot Thomas
Schrenk en de Liechtensteiner Marc Ruhe voor.

De regerend Wereld- en Europees kampioene wintertriathlon kende ook in Tramascatilla weer een start-finish overwinning. Ondanks dat Vlasveld nog niet aan de hoogte van 1800 meter was gewend kon ze vrij gemakkelijk iedereen voorblijven. Vlasveld was zo sterk dat de concurrentie op ruim 4.30 minuten werd gezet. Dat alles op de sneeuw wordt afgewerkt is voor Vlasveld geen probleem. Door het aanpassen van het schoeisel voor zowel het lopen als de mountainbike (banden) kan ze goed uit de voeten op de sneeuw. de positie in het wereldbekerklassement werd alleen maar verstevigd.

UITSLAGEN 
WINTERTRIATHLON TRAMASCATILLA (ESP)

MANNEN ---------------------------
 1 Benjamin Sonntag  GER 1.11.34
 2 Thomas Schrenk   GER 1.12.01 
 3 Marc Ruhe     LIE 1.12.35

VROUWEN --------------------------
 1 Marianne Vlasveld    1.24.00
 2 Sigrid Lang    GER 1.28.39
 3 Karin Mobes    SUI 1.30.51

Bronnen:
Marianne Vlasveld