Sandor Mol en Riika Kelja gaan voor winst in Veldduathlon Etten-Leur

ETTEN-LEUR – In een zonovergoten Etten-Leur organiseerde de West Brabantse Triathlon Vereniging vandaag zijn jaarlijkse veldduathlon. “Veldduathlon”: is dat een nieuw synoniem voor de off-road duathlon (of Crossduathlon volgens onze Oosterburen, Winterduathlon volgens onze Vlaamse Zuiderburen of Duathlon Vert volgens de Waalse)? Nee, niet helemaal. Want tijdens de veldduathlon mag ook op de veldrijfiets gereden worden. De toppers hadden echter allemaal hun mountainbike meegenomen zodat niet beoordeeld kon worden welke fiets het meeste voordeel bood. Op het prachtige en droge parcours door de bossen bij de Kogelvanger konden de veldrijders in elk geval ook goed uit de voeten.

In de strijd bij de heren liet Sandor Mol vanaf de start zien dat hij met grote plannen naar Etten-Leur was gekomen. Als eerste rende hij na het eerste looponderdeel het parc fermee binnen. Rob Barel wisselde echter sneller en samen legden zij de eerste ronde van het fietsparcours af. In de tweede van de vier af te leggen rondes kon Mol ook tijdens dit onderdeel een gaatje slaan met Barel slaan. Een voorsprong die aan het einde van fietsen groot genoeg was om met een gerust hart de laatste drie loopkilometers af te leggen. Wim Nieuwkerk, vorige week nog eerste in Waalwijk, moest nu genoegen nemen met de derde plek.

Bij dames is de overmacht van Riikka Kelja wekelijks groot. In het totale veld behaalde zij een mooie vijftiende plaats. Als tweede eindigde Liselore van Nunen.

UITSLAGEN 
VELDDUATHLON ETTEN-LEUR

MANNEN ----------------------------
 1 Sandor Mol        1:16:29
 2 Rob Barel        1:16:52 H40
 3 Wim Nieuwkerk      1:17:45
 4 Jeroen Korpershoek    1:22:09
 5 Michiel Schellekens BEL 1:22:31
 6 Izar van Gool      1:23:05
 7 Robert Mijwaart     1:23:47
 8 Manfred Boogaard     1:24:02
 9 Jan Hordijk       1:24:26
10 Paul Jaspers       1:24:31

VROUWEN ---------------------------
 1 Riikka Kelja       1:25:16
 2 Liselore van Nunen    1:34:57
 3 Cora Mulder       1:43:44 D40
 4 Danielle Krijsman    1:44:14

Bronnen:
Frank Hamelink