Triatleten trotseren kou voor inschrijving Holten

HOLTEN – Afgelopen dinsdagavond waren de inschrijvingen voor de 1/8 en 1/4 afstand voor de Triathlon van Holten (5 juli 2003), opnieuw binnen een uur vol. Ruim 1000 atleten meldden zich bij het voormalig gemeentehuis en stonden uren in de kou om te proberen een startplaats te bemachtigen.

Vorig jaar werd de organisatie reeds verrast door het grote aantal inschrijvingen. Net als dit jaar was ook toen al een uur na aanvang niets anders meer over dan een plaatsje op de wachtlijsten. Reden voor veel atleten om dit jaar nog vroeger te komen. Om 19.00 uur startten de inschrijvingen; ’s middags om 14.00 uur waren echter al de eerste potentiële deelnemers te vinden op het dorpsplein, gelegen voor het voormalig gemeentehuis. Een uur voor aanvang stonden enkele honderden atleten te wachten totdat de deuren geopend werden. Om het wachten wat aangenamer te maken was er warme chocolademelk verkrijgbaar.

Door de enorme toeloop zijn de wachtlijsten voor de bondswedstrijden nu reeds vol en heeft inschrijven hiervoor dus geen zin meer. Voor de Elite, Jeugd, Masters en de Nationale wedstrijden zijn nog wel volop plaatsen beschikbaar.

Bronnen:
Hendri Markvoort, Stichting Triathlon Holten