Saathof en Ten Kate pakken parcoursrecords in Nijverdal

NIJVERDAL – Bij de off-road duathlon in Nijverdal, die afgelopen zaterdag zijn derde editie kende, werd zowel bij de mannen als bij de vrouwen een nieuw parcoursrecord gevestigd. Mark Saathof bleef daarbij bekendere namen als Wico Hopman en Jan Manenschijn ruim voor en won daarmee een thuiswedstrijd. Bij de vrouwen ging de winst naar Martine ten Kate.

Voormalig wielrenner Saathof won daarmee de wedstrijd voor de tweede achtereenvolgende maal en toonde opnieuw dat hij vooral op de mountainbike oppermachtig is. Hij kwam als achtste door na de eerste vijf kilometer hardlopen, maar nam daarna ruim afstand van alles en iedereen tijdens de twintig kilometer fietsen. In de resterende 2,5 kilometer te voet kwam zijn leidende positie ondanks knieproblemen niet meer in gevaar. Zijn eindtijd van 1.24,03 was ruim vier minuten sneller dan vorig jaar. De terrein- en weersomstandigheden waren ook een stuk beter. Het parcours in Nijverdal was zwaar, met veel hoogteverschil en driemaal een beklimming te voet van Het Stut, een steile zandafgraving. De organisatie kon zich verheugen in een sterk deelnemersveld.

De Nijverdalse run-bike-run in januari maakt naam onder triatleten en de organisatie is vastbesloten om de wedstrijd verder uit te bouwen. Deelnemers uit west- en midden-Nederland en een paar Duitse triatleten namen het op tegen regionale favorieten. Jan Maneschijn uit Holten, een talent op de triathlon, zag zijn inspanningen beloond met een derde plaats. Wico Hopman, een triatleet uit Enschede, deed een moedige poging om Saathof te achterhalen maar bleef toch op 44 seconden steken. De Duitser Marcel Lücke, als jeugdkampioen van zijn land van start gegaan, kon de hoge verwachtingen niet inlossen. Hij viel in de slotfase terug naar een negende plaats.

UITSLAGEN 
OFF-ROAD DUATHLON NIJVERDAL

MANNEN ------------------------
 1 Mark Saathof    1.24.03
 2 Wico Hopman    1.24.47
 3 Jan Manenschijn  1.25.55
 4 Eddy Reinerink   1.27.13
 5 Jeroen Machielsen 1.27.15
 6 Manfred Boogaard  1.27.24
 7 Daniel vd Geest  1.27.52
 8 Dennis Nijhuis   1.28.25
 9 Marcel Lücke    1.28.30
10 Arie Reurink    1.28.50

VROUWEN -----------------------   
 1 Martine ten Kate  1.45.18
 2 Anoek Koelen    1.47.10
 3 Jeannet Ordelman  1.53.11
 4 Florien Remmelts  1.55.38
 5 Marije te Wechel  2.07.54

Bronnen:
Fit-Care Center Middelkamp, Nijverdal
Twentsche Courant Tubantia