Marianne Vlasveld kwalificeert zich voor WK Langlaufen

TAUPLITZ (AUT) – Marianne Vlasveld is in goede vorm, zoals ze gisteren bevestigde met een uitstekende 15e plaats in de Europacup Langlaufen in het Oostenrijkse Tauplitz. Nadat de wintertriatlete ook eerder in December al een aansprekend resultaat in een langlauf-europacup had laten zien voldeed ze aan de limiet van de Nederlandse Ski Vereniging voor uitzending naar het WK Langlaufen in het Italiaanse Val di Fiemme. Deze sluiten aan op het WK Wintertriathlon, waar haar belangrijkste doelstelling van dit jaar ligt: het verdedigen van de wereldtitel.

De eerste wintertriathlon wedstrijd laat echter nog op zich wachten. Vanwege de slechte sneeuwcondities in de lagere delen is de geplande World Cup wedstrijd van 4 januari in Wildhaus (SUI) verschoven naar de 25e. Komend weekend zal Vlasveld aan de start staan van de open Duitse kampioenschappen wintertriathlon in Freudenstadt. Eindelijk kan dan de strijd met de concurrenten aangegaan worden om te kijken hoe het staat met de wintertriathlon-vorm.
Al geruime tijd verblijft ze nu op hoogte in het Zwitserse Engadin waar prima trainingsomstandigheden heersen.

Bronnen:
Marianne Vlasveld