NTB verzorgt bijscholingscursussen voor triathlontrainers

In de komende periode organiseert de NTB een tweetal bijscholings-cursussen om triathlon-trainers bij te spijkeren op het vlak van Reddend Zwemmen en EHB(S)O/Reanimatie. De laatste tijd is er namelijk veel te doen geweest om het opleidingsniveau van de zogenaamde toezichthouders in zwembaden. Het grote aantal (bijna-) verdrinkingen in zwembaden heeft er toe geleid dat steeds scherper wordt gecontroleerd of de gebruikers van zwembaden wel voldoen aan de eisen van toezicht die gesteld worden in de Wet Hygiëne en Veiligheid Badinrichtingen en Zwemgelegenheden.

Omdat tot nu toe in de NTB-opleidingen voor zowel de Triathlon Trainer A als B in het kader van deze wetgeving onvoldoende invulling werd gegeven aan de onderdelen EHBO/Reanimatie en Reddend Zwemmen, heeft de NTB voor reeds opgeleide triathlontrainers nu dus speciale applicatiecursussen in het leven geroepen. In de nieuwe trainerscursussen zullen deze onderdelen uiteraard vast onderdeel gaan uitmaken van de les- en examenstof.

De NTB heeft de afgelopen maanden er hard aan getrokken om snel deze cursussen op te zetten, om zo ervoor te zorgen dat de huidige (verenigings) trainers en eventuele andere toezichthouders ook wat de wettelijke vereisten betreft volledig bevoegd zijn.

Bronnen/Links:
Christie Brouwer, NTB