Beach Challenge krijgt navolging met offroad triathlon op Ameland

De Beach Challenge in Kijkduin, tot voor kort nog Nederlands eerste en enige off-road triathlon, krijgt op 21 september navolging met een try-out op het Waddeneiland Ameland. Deze try-out triathlon, genaamd Tri-Ambla Triathlon, zal gaan over 750 m zwemmen in de Waddenzee, 26 km mountainbiken op onverharde paden door de staatsbossen in de prachtige natuurgebieden Zwanewaterduinen en Ballumerduinen en over het strand en afsluitend 10 km lopen door de bossen en het strand rond het dorp Nes. De naam komt voort uit een stukje historie van Ameland. In de achtste eeuw is Ameland ontdekt en werd destijds in de oude Romeinse boeken opgetekend als het eiland Ambla.

De start heeft plaats om 11.30 u. Er is plaats voor 60, liefst ervaren triatleten. De inschrijving is op volgorde van binnenkomst. In 2003 wordt gestreefd naar een grotere triathlon.

Bronnen:
Nieuwsbrief Nederlandse Triathlon Bond