Armand van der Smissen troeft Belgen af in Duathlon Hulste

De vierde “Memorial Gilbert Deruddere” Duathlon in het Belgische Hulste is gisteren gewonnen door Armand van der Smissen. Hij bleeft onlangs onttroond Belgisch Kampioen Nico Huyberechts en Bennie Coopmans ruim voor. Wim Nieuwkerk eindigde op een verdienstelijke achtste plaats. Zoals bekend kon Benny Vansteelant niet starten vanwege zijn sleutelbeen operatie; hij heeft ook afgezegd voor het Wereldkampioenschap. Misschien ligt de weg daarmee even vrij voor de Nederlanders.

Bij de eerste run zetten marathonloper Filip Vandamme, Timothy Bentley en Armand van der Smissen er een verschroeiend tempo in, op korte afstand gevolgd door Nico Huyberechts. Deze laatste kwam de eerste ronde nog als eerste door, maar daarna was het Van der Smissen die verder het spel leidde. Hij reed iedereen in twee van de vier ronden in de vernieling. Vandamme en Bentley vielen tijdens het fietsen sterk terug. Ondertussen had bij de vrouwen een zieke Mieke Suys opgegeven.
Van der Smissen nam de laatste fietsronde wat gas terug, kwestie van zich wat te sparen
voor zijn sterkste troef, zodat Huyberechts kon naderen tot op een kleine halve minuut bij de fietswissel. Van der Smissen liep echter als van oudsher de beste tijd op de tweede run en won onbedreigd voor Huyberechts en een immer terugbijtende Benny Coopmans
die op karakter zich naar de derde plek spurtte.

Bij de dames liep Europees juniorenkampioene Miek Vyncke als eerste de fietsstalling binnen, kort daarop gevolgd door Laetitia Mayon en even verderop Kathleen Meire. Mayon nam tijdens het fietsen de leiding over maar moest deze terug afstaan bij het tweede looponderdeel. In deze volgrode werd het damespodium dan ook opgebouwd.

UITSLAGEN 
DUATHLON HULSTE (BEL)

MANNEN ---------------------------
 1 Armand van der Smissen 1.48.53
 2 Nico Huijberechts    1.49.40
 3 Bennie Coopmans     1.50.03
 4 Pieter Hélin      1:50:09 
 5 Koen Maris       1:51:17
 6 Eddy Van Dingenen    1:51:50
 7 Timothy Bently     1:51:58 H40
 8 Wim Nieuwkerk      1:52:06  
 9 Joel Claisse      1:52:13
10 Loic Hélin       1:52:19 

VROUWEN --------------------------   
1 Miek Vyncke       2:03:30 D18 
2 Laetitia Mayon      2:03:46 
3 Kathleen Meire      2:11:39 
4 Christel Van Bets    2:11:58 D40
5 Martine Van Hoolandt   2:12:35 D40
6 Kim Vandewaetere     2:21:18 D18
7 Brigitte Crefcoeur    2:23:22 D40

Bronnen:
Vlaamse Triathlon / Duathlon Liga