Raymond Lotz gaat niet naar EK vanwege kniepeesblessure

Raymond Lotz, onlangs in Zundert gekroond tot Nederlands Kampioen op de Olympische afstand, ziet af van deelname aan het Europees Kampioenschap, volgende week in Hongarije. Lotz heeft teveel last van een blessure aan een kniepees. De Limburger verwacht vier tot vijf weken rust nodig te hebben om de blessure te laten genezen. Eind augustus hoopt Lotz zich in de finale van het elite-circuit in Almere weer te laten zien. In september volgen dan enkele World Cups, waar Lotz zich hoopt te kwalificeren voor het WK in november in Mexico.

De overige EK-gangers gebruiken de sterk bezette ITU-wedstrijd in Holten komend weekend om nog wat wedstrijdritme op te doen. Favorieten in Holten zijn Eric van der Linden, die afgelopen weekend in Stein een enorm sterke indruk maakte, en Nederlands Kampioene Ingrid van Lubek.

Het EK in Hongarije is van 4 tot 6 juli in Györ. De wedstrijd van de vrouwen (5 juli) en de finale van de mannen (6 juli) worden live uitgezonden op Eurosport.

Bronnen:
Gerrino Mulder