Eric van der Linden wint Steinse sprinttriathlon met overmacht

Eric van der Linden is glorieus winnaar geworden van de elite sprint triathlon in Stein. De Adelaar van Schagen beheerste de wedstrijd volledig en maakte er een demonstratie van. Voor Van der Linden was het een uitstekende snelle test voor het Europees kampioenschap triathlon in Hongarije over twee weken. Hij start daar als een van de favorieten, na een derde plek vorig jaar.

De enige atleet die een beetje bij Van der Linden in de buurt kon blijven, was Huib Rost. De lange man uit Boxmeer, no.2 op het NK in Zundert, hield de Limburgers Jordi Meulenberg en Bas Diederen knap achter zich.

Opvallende afwezige in de sprint was Steindenaar Raymond Lotz, in Zundert verrassend gekroond tot nationaal kampioen, ruim voor Van der Linden. Lotz kampt met een knieblessure, maar verwacht op het EK in Hongarije wel te kunnen starten.

Bij de vrouwen ging de winst naar de Australische echtgenote van Dennis Looze, Tracy Looze-Hargreaves, voor nationaal kampioene Ingrid van Lubek en Jenette Tolhoek. Ook voor Van Lubek was Stein een geslaagde test voor het EK op 5 juli.

UITSLAGEN 
SPRINTTRIATHLON STEIN

MANNEN -----------------------
 1 Eric van der Linden 1.00.53
 2 Huib Rost      1.01.34
 3 Jordi Meulenberg   1.01.46
 4 Bas Diederen     1.01.54
 5 Sander Berk     1.02.07

VROUWEN -----------------------   
 1 Tracy Looze     1.09.10
 2 Ingrid van Lubek   1.10.33
 3 Jenette Tolhoek   1.10.49
 4 Silvia Pepels    1.11.11
 5 Joanna Hinde  GBR 1.11.12

Bronnen:
Gerrino Mulder
Triathlon Stein