Triathlon Rosmalen definitief van de kalender af

Afgelopen donderdag maakte het bestuur van de DKM Triathlon Rosmalen bekend dat hun wedstrijd geen doorgang zal vinden. Niet alleen in 2002, maar voor altijd. Dit zware besluit werd genomen omdat de belangstelling voor het evenement de laatste jaren steeds minder is geworden. Dit jaar bleek het voor het eerst niet meer mogelijk om een voldoende aantal sponsors en vrijwilligers te vinden om de triathlon op een verantwoorde wijze door te kunnen laten gaan. Daarnaast bleef ook het aantal inschrijvingen ver onder dat van vorige jaren. Een en ander heeft tot gevolg dat het bestuur mede daardoor heeft besloten de Stichting op te heffen.
Met het wegvallen van de Triathlon van Rosmalen – in de afgelopen jaren altijd een waar volksfeest in het centrum van het dorp, met in het verleden op haar hoogtepunt tot liefst 800 deelnemers – raakt ook het NTB Triathlon Circuit een wedstrijd kwijt.

Voorzitter Hennie Brakkee: “Het was voor het bestuur een moeilijke beslissing. Volgend jaar zou de stichting haar twintigjarig bestaan vieren. In 2001 heeft de triathlon helaas geen doorgang kunnen vinden omdat het centrum van Rosmalen op alle mogelijke data, die ook weer niet mochten samenvallen met de bondswedstrijd data van de Nederlandse Triathlon Bond, bezet was met andersoortige activiteiten. Dit jaar blijkt een absoluut dieptepunt te zijn in de bijna 20-jarige geschiedenis van de triathlon, zowel qua betrokkenheid van vrijwilligers, qua betrokkenheid van potentiële sponsors bij het evenement als qua aantal inschrijvingen van deelnemers”.

Vorig jaar moest het bestuur van de Stichting Triathlon Rosmalen ook al besluiten om de triathlon te annuleren. Toen lagen daar afstemmingsproblemen tussen de triathlon en het plaatselijke “Komfestival”, de jaarlijkse braderie in het centrum van Rosmalen, aan ten grondslag. Om deze reden was voor dit jaar besloten om de wedstrijd te verhuizen van de gebruikelijke datum eind augustus naar eind juni.

Bronnen:
DKM Triathlon Rosmalen