Vasseur & Hamers missen circuitwinst op een haar ondanks winst in Roosendaal

Remy Vasseur en Sofie Hamers waren gisteren in Roosendaal met enige afstand de winnaars van de afsluitende wedstrijd in het door Ironman Wetsuits gesponsorde Zwemloopcircuit Zuidwest Nederland. Zij moesten echter allebei in het eindklassement van het zwemloopcircuit Ronnie Babijn en Marleen Roks voor laten gaan.

Het werd een spannende finale. Babijn leek eerder vrijwel kansloos voor de circuitzege, omdat hij zowel in Bergen op Zoom als Oostburg verstek moest laten gaan vanwege griep. Echter, dankzij winst in Vlissingen en Kapelle en een tweede plaats in Hoogerheide was hij toch weer volledig terug in de race voor de eindoverwinning. Voorwaarde was wel een hoge klassering in Roosendaal, en het beperkt houden van het gat met Vasseur. Babijn slaagde daar met een tweede plaats achter Vasseur keurig in. Tijdens het zwemmen sloeg Babijn met de snelste zwemtijd van de dag (12.10) een gat van een halve minuut op Vasseur. Vasseur wist tijdens het lopen de rollen weer om te draaien, maar kon er verder niks aan veranderen dat Babijn naar de circuitwinst greep: De nummer drie in de wedstrijd, Erik Peeman, had ondanks een uitstekend looponderdeel een te grote afstand om nog tussen Babijn en Vasseur in te nestelen.

Ook bij de dames was het de laatste wedstrijden een nek-aan-nek race tussen Marleen Roks en Sofie Hamers. Roks – die geen wedstrijd in het circuit miste – stond er iets rooskleuriger voor en moest evenals Babijn het gat met Hamers niet te groot laten worden in deze wedstrijd. Zij had uiteindelijk voldoende aan de derde plaats en won met 2 punten verschil. Aan Hamers lag het niet, zij streed voor wat ze waard was en bleef als enige dame onder het uur.

UITSLAGEN 
ZWEMLOOP ROOSENDAAL

MANNEN ------------------------
 1 Remy Vasseur      46:32 
 2 Ronnie Babijn      47:36 
 3 Erik Peeman       50:17  
 4 Pieter van Hal     51:03 H40
 5 Wim van Haperen     53:39 H40 
 6 Jan v Vaardegem     54:26 
 7 Bram Schellevis     55:14 H40
 8 Jan van Dis       55:45 
 9 Paul van Dijk      56:33  
10 Karel Dormans      56:44 

VROUWEN -----------------------
 1 Sofie Hamers      59:18 D18 
 2 Marleen Roks     1:00:22 D40 
 3 Nicole van Heel    1:00:51 
 4 Maaike Krimpenfort  1:02:05 
 5 Ingrid vd Laan    1:03:38 D40 
 6 Cobine Bleek     1:04:31 
 7 Kjille Hoeben     1:06:32 
 8 Germa Mildert     1:09:33 
 9 Helen Anema      1:12:04 

Bronnen:
Werkgroep Triathlon Zuidwest Nederland