Terèse van Lare terug na langdurige knieblessure

Met de vierde ‘Memorial Jan Wijten’ wordt op zaterdag 27 april in Bergen op Zoom het Ironman Triathlon Circuit van Zuid-West-Nederland opgestart. De wedstrijd is vernoemd naar de regionale triathlonpionier Jan Wijten, die enkele jaren geleden is gestorven. De wedstrijd betekent de – eerder dan verwachte – rentree voor Terèse van Lare.

De Sluisse meervoudig ex-wereld-, Europees en Nederlands kampioene brak eind november 2001 haar linker knieschijf. Eerder verwachtte men dat Van Lare pas weer zo rond augustus weer de draad kon oppakken, maar het herstel verliep dusdanig vlot dat ze aanstaande zaterdag alweer van de partij kan zijn. Wat het zwem- en fietswerk betreft zit ze keurig op schema en gaat ze er volgens haar man, trainer en coach, Bram van Lare, voluit tegenaan. Het loopwerk wordt nog wat voorzichtiger aangepakt.

Bergen op Zoom is niet alleen de eerste wedstrijd van het Triathlon Circuit Zuidwest Nederland, maar ook de eerste van het zes wedstrijden tellende nationale Mastercircuit, en dus wil van Lare er bij zijn. De bezetting is trouwens toch ijzersterk met ondermeer de nationale topper Bert Flier uit Barendrecht, die het opneemt tegen Terneuzenaar Ronnie Babijn die zeker niet kansloos is. Bij de vrouwen staan naast Van Lare ook Sofie Hamers, Marleen Roks, Jenette Tolhoek en Kitty van Bloois aan de start. Naast de Kwart staat er ook een achtste triathlon op het programma. In deze wedstrijd komen Mia en dochter Geertje Wijten, respectievelijk weduwe en dochter van wijlen Jan Wijten, aan de start. In totaal hebben 120 atleten en atletes ingeschreven. De start van de eerste serie is om 17.00 uur in zwembad De Schelp in Bergen op Zoom.

Bronnen:
BN De Stem