Duathlonselectie voor EK Zeitz bekendgemaakt

Vandaag heeft de NTB bekend gemaakt welke duatleten geselecteerd zijn voor het EK duathlon, welke op 24 en 25 mei plaatsvinden in Zeitz (Duitsland). Bij de mannen zijn dat Marcel Laros (Oosterhout), Armand van der Smissen (Tilburg) en Roger Smeets (Elsloo). De aanwijzing van voormalig profmountainbiker Roger Smeets is een voorlopige en afhankelijk van het herstel van zijn blessure die hij dit weekeinde opliep in de duathlon van Gemert. Zijn selectie zal pas definitief worden gemaakt na consultatie bij de bondsarts, binnen twee weken.

De NTB denkt met Laros en Van der Smissen bij de mannen twee uitstekende ijzers in het vuur te hebben om veelvoudig wereld- en Europees kampioen Benny Vansteelant eindelijk eens te verslaan. Van Roger Smeets wordt verwacht dat hij hen daarbij als ‘meesterknecht’ behulpzaam zal zijn.
Naar aanleiding van de kwalificatiewedstrijd in Gemert werd overigens ook Huub Maas uitgenodigd aan het EK in Zeitz mee te doen. Maas heeft deze uitnodiging naast zich neergelegd en besloten medio mei af te reizen naar een World Cup duathlon in Japan.

Bij de vrouwen zijn nog geen atletes aangewezen voor deelname in Zeitz. Bij de junioren zijn Youri Severin (Almere), Casper Meijll (Breda) en Michelle Fangmann (De Hoef) geselecteerd. Fangmann wordt in staat geacht haar vijfde positie op het EK van vorig jaar zeker te consolideren. Youri Severin heeft zich het afgelopen jaar enorm ontwikkeld op het onderdeel lopen. Afhankelijk van het wedstrijdverloop zou de Almeerder in staat moeten zijn tot een stunt. Bredanaar Casper Meijll is een groot triathlontalent dat ook in de duathlon tot veel in staat is.

Bronnen:
Gerrino Mulder
NTB