Ronnie Babijn start niet in Elite-circuit

Ronnie Babijn, die vorig jaar met een groot aantal overwinningen in vooral Zuidwest-Nederland enorm opzien baarde, zal waarschijnlijk niet starten op het NK in Zundert en de overige twee wedstrijden in het NTB-litecircuit 2002. Babijn kiest voor wedstrijden in de eigen regio en laat daarbij de mogelijkheid liggen om zich te meten met de nationale top.

Babijn liet weten dat hij geen gebruik zal maken van de uitnodiging door de NTB, omdat hij de voorkeur geeft aan wedstrijden in zijn eigen regio (Brabant, Zeeland en Vlaanderen). In Zundert zal hij ‘niet starten in de Elite-startserie (waarin hij zich eventueel ook had kunnen kwalificeren voor deelname aan het EK) maar in de ‘gewone’ wedstrijdserie. De gewone wedstrijdserie telt mee in het Belgische SP-circuit, waaraan Babijn dit jaar wil deelnemen. Op 29 juni geeft Babijn de voorkeur aan de wedstrijd in Oud-Gastel, boven de Elite-wedstrijd in Holten. De laatste Elite-wedstrijd in Almere ligt te dicht op de Zwintriathlon (Sluis-Knokke), waaraan Babijn dus ook wil deelnemen.

Bronnen:
Nederlandse Triathlon Bond