Gerard Vloedbeld onderscheiden met Wierdense Sportprijs 2001

De sterke Masters-50 triatleet Gerard Vloedbeld is gisteravond in zijn woonplaats Wierden verrast met de uitreiking van de Wierdense Sportprijs. Vloedbeld liet daarmee vele jongere genomineerde sporters uit diverse ‘grotere’ sporten achter zich.

Burgemeester L.B. Kobes van Wierden overhandigde Vloedbeld de Sportprijs in het gemeentehuis van Wierden. Bijna alle twintig genomineerden en hun supporters, afkomstig uit Enter en Wierden, waren daar present. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje van de Wierdense kunstenares Marinel Vieleers. Vrijwel iedereen was het erover eens dat Vloedbeld deze onderscheiding meer dan verdiende. De 55-jarige Wierdenaar is vanaf de oprichting lid van de plaatselijke triathlonclub ‘Argo’. Hij werd vorig jaar in Almere in zijn leeftijdscategorie nationaal kampioen op de Lange Afstand. Voorts behaalde hij in 2001 de tweede plaats op de middenafstand en een derde plaats bij nationale titelstrijd duathlon lange afstand. Tevens werd Vloedbeld tweevoudig oostelijk kampioen op de Olympische afstand en de kwart triathlon.

Vloedbeld, al meer dan 25 jaar met zijn sport bezig, was zichtbaar verrast door zijn uitverkiezing. “Ik had het echt niet verwacht. Daar sta je dan met je 55 jaar temidden van al die jonge sporters. Ik vind het een grote eer deze onderscheiding te mogen ontvangen. Ik wil iedereen, maar op de eerste plaats mijn vrouw, bedanken voor de steun die ik bij de beoefening van mijn sport heb gekregen. Mijn echtgenote staat achter mijn sport en is mijn coach tijdens de wedstrijden. Ik vind het bovendien fijn de triathlonsport eens naar voren te kunnen brengen”, aldus de winnaar.

Bronnen:
Twentsche Courant Tubantia