IOC: Triathlon blijft in Olympisch programma

Eergisteren maakte de ITU er op zijn website al melding van dat de gesprekken met het IOC voorspoedig waren verlopen. Aan een journalist van Associated Press wist ITU-voorzitter Les McDonald te melden: “We hebben een constructieve bijeenkomst gehad en ik heb er vertrouwen in dat alles weer op zijn pootjes terechtkomt. Ik kan niet zeggen dat alles geregeld is, maar ik ben er zeker van dat het allemaal goed komt.”
Gisteren werd dit vanuit het IOC in Lausanne bevestigd. IOC-president Jacques Rogge maakte een eind aan alle twijfels of triathlon al dan niet uit het Olympisch programma geschrapt zou worden. “Ik ben blij om te kunnen melden dat aan de problemen die wij [het IOC] hadden gesignaleerd hard gewerkt wordt om ze op te lossen”, zo zei Rogge woensdag. Rogge meldde ook dat er gewerkt wordt aan de oplossing van de problemen binnen de ETU.

Bronnen:
Triathlon Digest
International Triathlon Union